Libië

Als één van de weinige noodhulporganisaties is Stichting Vluchteling/IRC actief in Libië, waar na de val van Gaddafi een chaotisch, politiek vacuüm is ontstaan. Ziekenhuizen worden ondersteund met personeel, medicijnen en middelen. 

vervolg-theme-image-back
.

Laatste Nieuws

Meer dan 2,4 miljoen mensen in Libië hebben humanitaire hulp nodig, zo stellen de Verenigde Naties. De getroffen mensen hebben, volgens VN-gezant Martin Kobler, niet voldoende medicatie en vaccins en worden geconfronteerd met precaire ziekenhuisdiensten. Ruim 350.000 Libiërs zijn ontheemd en zeker 300.000 kinderen gaan niet naar school.

De Turkije-deal heeft ervoor gezorgd dat het aantal vluchtelingen dat op de Griekse eilanden voet aan wal zet sinds eind maart flink is afgenomen. Maar op de Middellandse Zee is het aantal bootjes dat Italië probeert te bereiken onverminderd hoog. Afgelopen week zijn er naar schatting duizend mannen, vrouwen en kinderen ten zuiden van Italië verdronken.

Een lijst samenstellen van landen die lijden onder oorlog of gewapend conflict en onze aandacht en steun in 2016 het meest nodig zullen hebben, is om verschillende redenen verschrikkelijk moeilijk.