Haïti

Haïti werd in januari 2010 getroffen door een verwoestende aardbeving. Het International Rescue Committee bood noodhulp ter plekke en helpt nu mee aan opbouw en herstel ter plaatse.

vervolg-theme-image-back
.

In het kort...

Op 12 januari 2010 werd Haïti getroffen door een verwoestende aardbeving. Het International Rescue Committee is in het rampgebied onmiddellijk met noodhulp aan de slag gegaan. Ook nu het land bezig is met herstel en opbouw blijft het International Rescue Committee aan het werk in kampen en wijken waar basisvoorzieningen ontbreken om Haïtianen die worstelen om rond te komen bij te staan.

Inwoners: 10,1 miljoen
Oppervlakte: 27.750 km²
Hoofdstad: Port-au-Prince
Staatshoofd: Michel Martelly
Vluchtelingen: 37.092 (juni 2015)

Conflict

Op 12 januari 2010 werd Haïti getroffen door een verwoestende aardbeving. De aardbeving vond 25 kilometer ten zuidwesten van de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince plaats. Door de aardbeving zijn ruim 1,5 miljoen Haïtianen dakloos geworden. 

Hulpverlening

Het International Rescue Committee is na de aardbeving onmiddellijk in het rampgebied met noodhulp aan de slag gegaan. Ook nu het land bezig is met herstel en opbouw blijft het International Rescue Committee aan het werk in kampen en wijken waar basisvoorzieningen ontbreken om Haïtianen die worstelen om rond te komen bij te staan.

Het IRC probeert onder andere families te herenigen, vertstrekt hygiëne en sanitaire voorzieningen, werkt aan de ondersteuning van overlevenden en helpt vrouwen en meisjes te beschermen tegen seksuele uitbuiting.