Landen en Thema's

Filter
Landen en Thema's
Landen
Thema's

Vluchteling opgeleid tot gezondheidswerker

Vluchtelingen die terugkeren vanuit het vluchtelingenkamp Dadaab in Kenya, krijgen trainingen zodat zij een belangrijke rol kunnen spelen in hun gemeenschap of een nieuw vluchtelingenkamp.

Geld voor matrassen en kachels voor Servische vluchtelingen

Stichting Vluchteling stelt 145 duizend euro ter beschikking voor de aanschaf van stapelbedden, kachels en matrassen voor vluchtelingen in Servië. Ze wonen in schaars ingerichte overheidscentra en leegstaande panden.

Hulp en middelen voor vluchteling uit Oost-Aleppo

Vluchtelingen uit Oost-Aleppo krijgen psychosociale en financiële hulp. Ook worden hun behoeftes goed in kaart gebracht, zodat de hulp kan worden verbeterd.

Kinderen in Libanon voorbereid op school

Stichting Vluchteling is een scholingsproject gestart voor jonge kinderen in Libanon. Door middel van lessen van lokale docenten worden ze beter voorbereid op de aansluiting met reguliere scholen. Vroege interventie kan de negatieve effecten van geweld verminderen.

Mijnen en explosieven ruimen in Irak

In Irak is het aantal onontplofte explosieven en de reikwijdte daarvan enorm gestegen door het conflict tussen IS en het Iraakse regeringsleger. Stichting Vluchteling ondersteunt projecten voor het opruimen en vernietigen van explosieven en mijnen.

1 2 3 ... 32