.
Foto's Video's

Fotoreportage Nigeria 22/09/2016

Stichting Vluchteling biedt in Nigeria noodhulp, dat wordt bemoeilijkt door onveiligheid in het gebied. Ze liggen op de frontlinie van terreurgroep Boko Haram.

Op slippers in de kou 15/12/2015

Opvang in de regio van crisisgebieden schiet wereldwijd tekort. Tijdens de feestdagen vragen wij extra aandacht voor de noden van vluchtelingenkinderen. Onder andere voor de Syrische kinderen die opvang vinden in tentenkampen in het noorden van Irak, Koerdistan. Velen zijn niet voorbereid op de naderende winter en lopen op slippers buiten in de kou. Meer hulp is hard nodig. Voor miljoenen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. Stichting Vluchteling biedt hulp. Help ons helpen!

Bootvluchtelingen op Lesbos 09/09/2015

Tienduizenden vluchtelingen verblijven op dit moment op het Griekse eiland Lesbos. Elke dag komen er duizenden nieuwe vluchtelingen aan, in kleine, overvolle bootjes. De meesten afkomstig uit Syrië, dat in de 5 jaar oorlog zo goed als volledig aan puin geschoten is. Allen zijn ze op zoek naar veiligheid, wat te eten, een dak boven hun hoofd.

Overleven op Lesbos 28/07/2015

Op de vlucht voor onrust en geweld. Op zoek naar een veilige omgeving voor hun kinderen om in op te groeien. Naar perspectief. Naar een piepklein beetje meer geluk. Gevlucht op een bootje, doodsangsten uitgestaan, drijfnat geland in het beloofde land. “Ze komen aan op Lesbos… Maar daarmee is alle ellende nog niet voorbij”, zei onze directeur Tineke Ceelen onlangs, tijdens een bezoek aan het Griekse eiland waar dagelijks honderden nieuwe vluchtelingen aankomen en de nood hoog is. Alle ellende is nog niet voorbij. Het leven in een vluchtelingenkamp op een vakantie-eiland. Tussen de rommel, tussen hoop en vrees.


Noodhulp in Kara Tepe kamp op Lesbos 27/07/2015

Elke dag arriveren er nieuwe vluchtelingen op de Griekse eilanden. Op Lesbos worden de vluchtelingen onder zeer schrijnende omstandigheden opgevangen in het Kara Tepe kamp. Stichting Vluchteling en haar internationale koepelorganisatie het International Rescue Committee (IRC) bieden - waar mogelijk met vrijwilligers en lokale bevolking - noodhulp aan de vluchtelingen. De hulpverlening bestaat uit onder andere de aanleg van nieuwe en reparatie van bestaande toiletten en douches, het ruimen van afval, de distributie van hygiënische artikelen, het verstrekken van beddengoed en het verbeteren van de watervoorziening.

Bootvluchtelingen Griekenland 01/07/2015

Directeur Tineke Ceelen bezocht bootvluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos. De situatie van vooral Syrische en Afghaanse vluchtelingen die met hun bootjes het Griekse Lesbos bereiken is schrijnend. “Dit is nieuw voor ons als organisatie: dat we noodhulp moeten bieden ín de Europese Unie. Ik vind het te gek voor woorden.”

1 2 3 ... 15 

Deel op Facebook!