Filter
Landen en Thema's
Landen
Thema's

Dit jaar worden er naast de grote wandeltochten van 40km in Rotterdam, Amsterdam en Nijmegen ook twee kortere lopen georganiseerd.

Speciaal voor kinderen of voor enthousiastelingen voor wie 40km net teveel is, organiseren we dit jaar ook twee heel bijzondere avondlopen voor een sfeervol rondje Amsterdam. De 10km en 20km lopen starten allebei vanaf de Gashouder, het meest karakteristieke gebouw van de Westergasfabriek.

Het oosten van Afrika stevent af op een hongersnood. Voor 17 miljoen mensen in de Hoorn van Afrika dreigt hongersnood. Zo'n 12 miljoen van hen hebben nu al voedselhulp nodig. De Verenigde Naties signaleren dat alleen al in Somalië zes miljoen mensen ernstige tekorten aan voedsel hebben. Miljoenen kinderen in Somalië, Ethiopië, Djibouti, Zuid-Soedan, Eritrea en Kenia lopen het risico te sterven van de honger als de wereld nu niet in actie komt. 
Vluchtelingen in Griekenland en op de Balkan bivakkeren onder erbarmelijke omstandigheden in overvolle en provisorische vluchtelingenkampen. In de vrieskou en de sneeuw wonen ze in onverwarmde tentjes. Artsen melden dat er ziektes als schurft zijn uitgebroken. Ook op de Balkan zijn onder meer in Servië vluchtelingen gestrand, die in leegstaande gebouwen wonen.
Dankzij de 2,8 miljoen deelnemers groeide de opbrengst van de Postcode Loterij het afgelopen jaar naar ruim 682 miljoen euro. De helft hiervan, ruim 341 miljoen euro, verdeelde de loterij onder 110 goede doelen organisaties.
Miljoenen mensen in Jemen lijden honger. De Verenigde Naties waarschuwen voor ernstige hongersnood in het door oorlog geteisterde land. Zeker tweederde van de bevolking heeft dringend voedselhulp nodig.

Bastions van solidariteit, medemenselijkheid en het recht, vallen ten prooi aan hel en verdoemenis predikende populisten. De gevolgen daarvan moeten ieder van ons angst inboezemen, stelt directeur Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling. 
President Donald Trump ondertekende afgelopen vrijdag een besluit waarin hij een stop voor vier maanden afkondigt op de opname van vluchtelingen door de Verenigde Staten. Vluchtelingen uit Syrië zijn helemaal niet meer welkom.

Opvanglanden en donoren moeten actie ondernemen om legaal verblijf van vluchtelingen uit Syrië, onderwijs en toegang tot werk mogelijk te maken. Daarnaast moeten overheden de rechten van asielzoekers respecteren. Deze dringende aanbevelingen doet Stichting Vluchteling samen met haar partnerorganisatie IRC en andere hulporganisaties in aanloop naar een conferentie over Syrische vluchtelingen die morgen in Helsinki plaatsvindt.

Al dagenlang zijn de temperaturen ver onder het vriespunt in de Balkanregio en Griekenland. Vluchtelingen zonder opvang proberen te overleven onder erbarmelijke omstandigheden. Zo'n 7300 vluchtelingen en migranten zitten in Servië verdeeld over 16 opvangcentra, maar voor minstens 1100 mensen is er geen plek. Zij zitten in leegstaande kantoorpanden en barakken. Onze directeur Tineke Ceelen bezocht de Servische hoofdstad Belgrado en doet verslag.

De Dutch Relief Alliance (DRA), een samenwerkingsverband van 14 Nederlandse hulporganisaties, gaat ook in 2017 door met het bieden van noodhulp. Wereldwijd hebben 130 miljoen mensen noodhulp nodig om te kunnen overleven. De Nederlandse overheid stelt voor 2017 €45 miljoen beschikbaar zodat hulporganisaties in de alliantie ook dit jaar noodhulp kunnen blijven geven in onder meer Jemen, Irak, Zuid-Soedan en Syrië.


1 2 3 ... 64