Filter
Landen en Thema's
Landen
Thema's

Het door oorlog en geweld verscheurde Jemen kampt momenteel met de grootste humanitaire crisis in de wereld. Zeker 17 miljoen mensen, bijna twee derde van de bevolking, heeft dringend voedselhulp nodig. 

Giro555 start op zaterdag 25 maart een ‘Actie Vijfdaagse’ voor de Nationale Actie Help Slachtoffers Hongersnood. Op woensdag 29 maart sluit de Vijfdaagse af met een Nationale Actiedag. Radio en tv zullen de actiedag ondersteunen. Giro555 roept iedereen op om tijdens de Actie Vijfdaagse massaal in actie te komen. De opbrengst van de inzameling is intussen al gestegen naar ruim 10 miljoen euro. Er is nog veel meer nodig voor de hongersnoden in Jemen, Noordoost-Nigeria, Somalië en Zuid-Soedan.

De EU-Turkije deal heeft Griekenland omgetoverd tot de proeftuin waar EU beleid de rechten van vluchtelingen en asielzoekers uitholt, en waar mensen bloot worden gesteld aan misbruik. Dat zeggen Stichting Vluchteling, Oxfam en de Norwegian Refugee Council vandaag in een nieuw rapport, getiteld ‘De realiteit van de EU-Turkije deal. Het Griekse laboratorium: hoe EU beleid de bescherming van vluchtelingen ondermijnt’. De humanitaire organisaties waarschuwen dat de deal menselijk lijden veroorzaakt en daarom onder geen omstandigheden de blauwdruk mag zijn voor migratiedeals met andere landen.


Het is nu 6 jaar oorlog in Syrië. 6 jaren van absolute hel. Miljoenen mannen, vrouwen en kinderen worstelen om te overleven. Dag in, dag uit en dat al 2190 dagen. Zolang er leven is, is er hoop. Zolang er leven is, hebben wij hulp te bieden.

Eerbied voor de menselijke waardigheid, vrijheid, democratie, gelijkheid, de rechtsstaat en de mensenrechten en dit in beleid ook respecteren. Hiertoe roept Stichting Vluchteling samen met ruim 175 maatschappelijke, humanitaire en mensenrechtenorganisaties als Amnesty International, Care, Human Rights Watch, Oxfam en Save the Children
Europese staatshoofden en regeringsleiders op tijdens de EU Council bijeenkomst op 8/9 maart.

De samenwerkende hulporganisaties (Giro55) komen in actie voor de slachtoffers van de hongersnood in Jemen, Noordoost-Nigeria, Somalië en Zuid-Soedan. In totaal lijden 20 miljoen mensen in deze en omringende landen aan ernstige ondervoeding. Alleen al in Zuid-Soedan leven 100.000 mensen op de rand van de hongerdood. Vanaf vandaag komt Giro555 in actie om miljoenen levens te redden.
In Zuid-Soedan is een hongersnood uitgeroepen. Ook in het noorden van Nigeria, Somalië en Jemen heerst een ongekend grote voedselcrisis. Door een mix van gewapend conflict, extreme droogte en een enorme stijging van de voedselprijzen dreigt voor miljoenen mensen in deze landen de hongerdood, terwijl noodhulporganisaties worstelen om de meest kwetsbaren te kunnen bereiken.

Honger en droogte slaan in alle hevigheid toe in de Hoorn van Afrika, Jemen, Zuid-Soedan en Nigeria. Miljoenen mensen staan aan de rand van een hongersnood; ze hebben dringend schoon water, voedsel, zorg en onderdak nodig. Als er nu geen noodhulp op gang komt, zullen volgens de VN 80.000 mensen sterven. 

In deze tijd van verharding, polarisatie en opkomende vreemdelingenhaat vragen wij je medemenselijkheid mee te laten wegen als je op 15 maart kiest voor een nieuwe Tweede Kamer. Wij kiezen partij voor vluchtelingen. Jij ook?


Dit jaar worden er naast de grote wandeltochten van 40km in Rotterdam, Amsterdam en Nijmegen ook twee kortere lopen georganiseerd.

Speciaal voor kinderen of voor enthousiastelingen voor wie 40km net teveel is, organiseren we dit jaar ook twee heel bijzondere avondlopen voor een sfeervol rondje Amsterdam. De 10km en 20km lopen starten allebei vanaf de Gashouder, het meest karakteristieke gebouw van de Westergasfabriek.

1 2 3 ... 65