Webcast Oorlog in Oekraïne: Al jouw vragen beantwoord

In februari viel het Russische leger Oekraïne binnen. Door de allesverwoestende luchtaanvallen zijn miljoenen mensen op de vlucht geslagen, zijn gezinnen verscheurd en hebben mensen hun dierbaren verloren. De oorlog woedt onverminderd voort, het land ligt in puin en Oekraïners verkeren in grote angst en onzekerheid. En daar lijkt voorlopig geen einde aan te komen.

Nederland kwam massaal in actie voor Oekraïne. De Nationale Actie van Giro555 haalde meer dan 173 miljoen euro op voor hulp aan mensen uit Oekraïne. Die noodhulp is in volle gang. Maar hoe verlenen wij eigen hulp? Wat is er tot nu toe bereikt? Welke uitdagingen zijn er en wat wacht Oekraïne?

Webcast: 18 oktober

Op dinsdag 18 oktober organiseert Stichting Vluchteling een webcast over de oorlog en onze hulpverlening in Oekraïne. In een half uur praten onze experts je bij over de ontwikkelingen sinds de uitbraak van de oorlog, de uitdagingen en de noden. Kortom: al jouw prangende vragen zullen worden beantwoord.

Ben jij erbij?

  • Wanneer: Dinsdag 18 oktober 2022
  • Tijd: 20:00 – 20:30 CET
  • Waar: Première op YouTube

Met bijdragen van:

  • Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling
  • Marjolijn van Oordt, bestuurslid Giro555
  • Kim Gielens, teamleider Oekraïne bij Stichting Vluchteling
  • Lisa Bieliavtseva, programmamedewerker Oekraïne van Stichting Vluchteling
  • Sinaver Seitumerov, hulpverlener INTERSOS, partner van Stichting Vluchteling
  • Hadassah de Boer, presentator

Meld je aan voor onze online webcast op YouTube via het aanmeldformulier en zet het in je agenda.