11-09-2021

Eerste lopers Nacht van de Vluchteling gestart

In zes steden in Nederland zijn zojuist de eerste lopers begonnen aan de twaalfde Nacht van de Vluchteling. De in totaal 2.400 deelnemers lopen 40 nachtelijke kilometers, om aandacht te vragen voor de situatie van vluchtelingen wereldwijd en geld op te halen voor noodhulp.

In zes steden in Nederland zijn zojuist de eerste lopers begonnen aan de twaalfde Nacht van de Vluchteling. De in totaal 2.400 deelnemers lopen 40 nachtelijke kilometers, om aandacht te vragen voor de situatie van vluchtelingen wereldwijd en geld op te halen voor noodhulp.

Deelnemer Ines Kostić zit in het team dat als eerste vertrok in Haarlem. Ambassadeurs Hadewych Minis en Melissa Drost zwaaiden haar uit. Ines Kostić: “In 1995 ben ik als kind met mijn ouders gevlucht uit Bosnië. Wij zijn toen goed opgevangen en hebben heel veel geluk gehad. Helaas geldt dat niet voor miljoenen mensen die nu wereldwijd op de vlucht zijn en onder erbarmelijke omstandigheden proberen te overleven. Naast meer hulp, hebben we het geluid voor compassie en humaniteit nu keihard nodig.”

Ook in Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Arnhem en Tilburg vertrokken zojuist de eerste lopers. In verband met de geldende coronamaatregelen vindt de nachtelijke loop plaats in aangepaste vorm. De deelnemers starten gefaseerd en er is geen start- of finishprogramma. De rustpunten onderweg zijn ingericht conform de coronaregels. De eerste lopers worden in de vroege ochtend bij de finish verwacht.

“We lopen noodgewongen met minder mensen dit jaar, maar desondanks is er nu al een gigantisch bedrag opgehaald. Het sponsorbedrag per loper is nog nooit zo hoog geweest. Dat zegt veel over de enorme betrokkenheid die er is bij mensen op de vlucht.”
Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling.

De lopers van de Nacht hebben op dit moment al bijna € 900.000 opgehaald. Doneren kan nog steeds op www.nachtvandevluchteling.nl.