07-06-2021

Solovoorstelling VLUCHT: 21-31 juli te Amsterdam

Wat doe je wanneer jij en je gezin onder constant groeiende dreiging leven? Als alles waar je van houdt je stukje bij beetje wordt afgenomen? En als je uiteindelijk je leven niet meer zeker bent? In de openlucht theatervoorstelling VLUCHT, behandelt Eric Corton deze thema's.

In VLUCHT, een productie van SoloStories en geregisseerd door Benno Hoogveld, vertelt Eric Corton het verhaal van Max, gebaseerd op getuigenissen van mensen op de vlucht:

“Max leidt een gewoon bestaan met zijn vrouw en twee kinderen. Hij is docent Nederlands en heeft een grote liefde voor literatuur en geschiedenis. Een enorm rechtvaardigheidsgevoel. En een mening. Dan verandert zijn leefwereld. Steeds meer dingen worden verboden. Meningen worden gevaarlijk. Max wordt ontslagen, bedreigd en opgepakt. Vrijgelaten en wéér opgepakt. Max neemt het moeilijkste besluit van zijn leven: hij vlucht.”

“VLUCHT vertelt op een toegankelijke manier over het bestaan als een vluchteling. Daar waar het voor hulporganisaties steeds ingewikkelder wordt om ruimte te vinden om de situatie van vluchtelingen te schetsen, kan zo’n voorstelling juist het levensverhaal als uitgangspunt nemen en een brug slaan tussen luisteraar en vluchtelingen.”
Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling.

EER AAN INGEWIKKELDE VLUCHTELINGENPROBLEMATIEK

Stichting Vluchteling zorgt met VR-brillen en een foto expositie voor mooie randprogrammering van de voorstelling. Onze samenwerking met VLUCHT maakt het tot een fantastisch totaalprogramma dat eer doet aan de ingewikkelde vluchtelingenproblematiek. VLUCHT maakt inleven, informeren en uitleggen van vaak complexe dilemma’s mogelijk op een laagdrempelige manier. Op deze manier kan VLUCHT bijdragen aan beter geïnformeerde stellingnames over zo’n kwetsbare groep als mensen op de vlucht, een ambitie die maar op weinig manieren te realiseren is.

Praktische informatie

  • Wanneer: 21 t/m 31 juli 2021 van 20:30 - 21:45
  • Ticketprijs: €18,50
  • Locatie: De Tuin van Bret
    Kastrupstraat 11
    1043 CR Amsterdam (Sloterdijk)

Interesse in deze unieke voorstelling? Reserveer je ticket via solostories.nl/vlucht.

VLUCHT in Amsterdam Sloterdijk wordt mede mogelijk gemaakt door UPtown Sloterdijk, Urban Resort, Gemeente Amsterdam, APF International BV, District West, BNG Cultuurfonds, vfonds, Lira Fonds, Gravin van Bylandt Stichting, Moyee Coffee en Stichting Vluchteling.