HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
02 feb 2023

Sixto: “Zonder de kliniek had ik geen kans van slagen”

In 2014 ontvlucht Sixto samen met zijn broer de crisis in Venezuela. Hij vertrekt naar Curacao. Zonder werk, zonder geld en in een totaal uitzichtloze situatie. Inmiddels hebben al 7 miljoen Venezolanen hun land ontvlucht.

Lees meer

placeholder
placeholder
01 feb 2023

Dr. Mukwege: “Deze vrouwen hebben recht op een glimlach”

“Zal ik helemaal herstellen? Zal ik ooit nog kinderen kunnen krijgen? Kom ik hier mentaal weer bovenop?” Dit zijn slechts een paar van de honderden vragen die overlevers van seksueel geweld stellen aan Dr. Denis Mukwege, gynaecoloog, Met onze steun, biedt hij hulp.

Lees meer

placeholder
placeholder
30 jan 2023

Hoe een watertoren in Niger levens verandert

Niger is een van de warmste en minst ontwikkelde landen ter wereld en kampt met de gevolgen van klimaatverandering. Periodes van droogte of juist overstromingen door extreme regenval komen steeds vaker voor. Lang niet iedereen in Niger heeft toegang tot schoon drinkwater.

Lees meer

placeholder
placeholder
27 jan 2023

Comeniusprijs 2023 voor Tineke Ceelen: Boegbeeld van humanitaire hulpverlening

Directeur Tineke Ceelen ontvangt de Comeniusprijs 2023. De jury roemt haar belangwekkende werk op het gebied van hulp aan mensen op de vlucht, waar ook ter wereld. De uitreiking is op zaterdag 18 maart.

Lees meer

placeholder
placeholder
19 jan 2023

Droogte in de Hoorn van Afrika houdt aan

De Hoorn van Afrika kampt met de ergste droogte in decennia. Het is kurkdroog in de regio. Vijf mislukte regenseizoenen op rij hebben gezorgd voor ernstige droogte en mislukte oogsten.

Lees meer

placeholder
placeholder
17 jan 2023

Zarnegar uit Afghanistan: ‘Op weg naar een beter leven stierf mijn zoon Hasib’

Zarnegar uit Afghanistan ging noodgedwongen op de vlucht. Dat eiste een afschuwelijk hoge tol. Door een ongeluk in een vluchtelingenkamp in Griekenland verloor ze haar oudste zoon Hasib.

Lees meer