03-03-2021 | Syrië

Webcast 15 maart: 10 jaar oorlog in Syrië

Het begon in 2011 met een burgerprotest en mondde uit in een bloedige strijd waarin veel partijen zich hebben gemengd. Op 15 maart 2021 is er precies 10 jaar oorlog in Syrië en geweld, ontheemding en humanitaire nood blijven toenemen. De situatie in het land is nog altijd zeer slecht, het einde van de burgeroorlog is nog lang niet in zicht.
  • Datum: Maandag 15 maart 2021
  • Tijd: 12.30 – 13.20 uur
  • Locatie: We nodigen je van harte uit deze webcast online bij te wonen

WAT KOMT ER AAN BOD?

We zullen dieper ingaan op hoe de oorlog zich de afgelopen 10 jaar heeft ontwikkeld in Syrië. En hoe de situatie op dit moment is en welk perspectief de bevolking heeft. Wat is de staat van onze hulpverlening en welke impact heeft onze hulp voor Syrische vluchtelingen.

Sprekers in de studio:

  • Ali Aljasem (31) vluchtte met zijn vrouw van Syrië naar Nederland. In Aleppo was Ali leraar Engels, nu onderzoekt hij aan de Universiteit van Utrecht het conflict in zijn land. Ali zal dieper ingaan op de huidige situatie in Syrië en hoe activistisch de bevolking nog steeds is.
  • Ester van den Berg vertelt wat onze hulpverlening voor Syrische vluchtelingen precies inhoudt, Ester is als Programmamedewerker bij Stichting Vluchteling gespecialiseerd in het Midden-Oosten.
  • Dilshad Mamo (18) vluchtte als 10-jarige jongen via Turkije naar Nederland. Dilshad vertelt ons zijn persoonlijke verhaal.

Verder bijdragen van:

  • Sinan Can (43) is journalist en documentairemaker en maakt al tien jaar reportages in verre en gevaarlijke landen. Sinan vertelt over de landen die hij bezocht en beschrijft de achtergrond en de geschiedenis van het Syrische regime.
  • Claudia Oriolo werkt als Head of Mission bij onze partner Intersos in Syrië. Daarnaast spreekt Hamoude Kibik vanuit de Syrische stad Aleppo over de zorgelijke situatie in zijn land.

AANMELDEN

Iedereen met een computer, tablet of smartphone kan deelnemen aan deze webcast, gewoon vanuit je eigen woonkamer of tijdens je lunchpauze. Heb je interesse? Terwijl jij je lunchpauze hebt, praten wij je in minder dan 50 minuten bij. Meld je nu aan!

TERUGKIJKEN?

Wil je onze webcast over Jemen, Lesbos of de Jezidi’s terugkijken? Je kan alle afleveringen hier terug bekijken.

Ben je geïnteresseerd in dit onderwerp? Lees dan meer over onze hulp in Syrië.