08-12-2021

Nacht van de Vluchteling in 2022 in zes steden

Vanaf 8 december kun je je weer inschrijven voor de Nacht van de Vluchteling. Stichting Vluchteling organiseert de nachtelijke sponsorloop voor de dertiende keer, dit keer in het weekend van 18 op 19 juni 2022.

Door het hele land lopen we met duizenden deelnemers om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor noodhulp aan vluchtelingen. Dat de Nacht van de Vluchteling nog steeds keihard nodig is, blijkt wel uit de nieuwste cijfers: het aantal mensen op de vlucht is in de eerste helft van dit jaar gestegen naar 84 miljoen.

Hoe ziet de editie van 2022 er precies uit?

We lopen in zes steden; Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Den Haag en Tilburg en lopers starten en finishen in dezelfde stad. De lopers leggen een parcours van 40 km af. Na de start om 00:00 uur doe je er gemiddeld negen uur over en finish je de volgende ochtend. De korte afstanden van 20 km komt in 2022 weer terug en start om 19:00 uur. Deze zijn in vier steden; Rotterdam, Amsterdam, Nijmegen en Den Haag.

Lopers betalen geen inschrijfgeld maar moeten minimaal 100 euro (20km) of 250 euro (40km) ophalen om een startbewijs te bemachtigen.

Loop mee en schrijf je vandaag nog in!

Hoe het er volgend jaar precies uit komt te zien, dat is door corona nog lastig te zeggen. We dromen van een grootse en feestelijke start en finish, met alle deelnemers bij elkaar. Doe mee en schrijf je vandaag nog in!