Kameroen
21-01-2021

De crisis in Kameroen duurt voort: hoe wij helpen

Kameroen staat bekend als een vreedzaam land. Toch is daar nu één van de snelst groeiende vluchtelingencrises in Afrika gaande. De nood in Kameroen is nog nooit zo hoog geweest. Door aanhoudend geweld worden steeds meer regio’s onveilig. Ruim 6 miljoen mensen zijn afhankelijk van hulp, het land telt 1,2 miljoen ontheemden en vluchtelingen.

Gewelddadige confrontaties

Kameroen is een vergeten en uiterst complexe crisis die miljoenen mensen treft. In het noorden voert Boko Haram vanuit Nigeria aanvallen uit. In het oosten worden honderdduizenden vluchtelingen uit het door geweld verscheurde buurland Centraal Afrikaanse Republiek opgevangen. In de Engelstalige regio sloegen meer dan een half miljoen mensen op de vlucht voor gewapende groepen die met het leger strijden voor afscheiding. En natuurlijk is er nu ook de uitbraak van corona.

Onze teams bieden hulp

Het aanhoudende geweld zorgt voor een humanitaire crisis in Kameroen. Stichting Vluchteling biedt directe hulp en bescherming aan ontheemden, terugkerende vluchtelingen en gastgezinnen:

1.000 hygiënepakketten:

  • voor kwetsbare vrouwen en meisjes
  • pakketten met onder meer maandverband, ondergoed, een handdoek, emmer, zeep en een plastic fluitje tegen onraad

2.100 pakketten met basisartikelen:

  • voor kwetsbare personen
  • pakketten met onder meer potten, een emmer, bekers, borden, klamboes en een slaapmat

1.000 kraampakketten:

  • voor zwangere vrouwen of net bevallen moeders
  • pakketten met onder meer babykleertjes, een deken, herbruikbare luiers, zeep, een schoudertas en slippers

152 hulpmiddelen:

  • specifieke hulp voor ouderen, bestaand uit een wandelstok, looprek, bril, kleding en/of een matras

Meer weten?

Wereldwijd zijn ruim 79,5 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking. Stichting Vluchteling biedt hulp aan vluchtelingen en ontheemden wereldwijd. Bij acute nood zorgen we voor directe hulp, zoals onderdak, medische zorg, hulpgoederen, voedsel, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Wil je meer weten over onze noodhulp of wil je weten hoe je zelf een steentje bij kan dragen? Bekijk de mogelijkheden