11-08-2020 | Bescherming | Somalië

Somalië: strijd tegen corona in ziekenhuis Jowhar

Het coronavirus grijpt nog steeds verder om zich heen. Op het Afrikaanse continent zijn officieel meer dan een miljoen corona besmettingen gemeld. Een van de landen in Afrika waar het aantal besmettingen toeneemt is Somalië. In de stad Jowhar maken we het regionale ziekenhuis verder gereed om patiënten te behandelen.

Aanpassingen in het ziekenhuis

In de strijd tegen het coronavirus wordt de capaciteit van het ziekenhuis verder verbeterd en vergroot. Er worden aanpassingen gedaan om de infrastructuur van het ziekenhuis aan te passen naar de nieuwe coronaregels. Ook wordt het speciale isolatiecentrum voor patiënten heringericht.

Onze mobiele medische teams verzorgen patiënten in vier vluchtelingenkampen en twee verafgelegen dorpen waar veel ontheemden verblijven. Ook trainen we zorgmedewerkers en community vrijwilligers om voorbereid te zijn en snel te kunnen handelen in het geval van een corona-uitbraak. Daarnaast bieden onze teams ook voorlichting om verdere besmetting te voorkomen, ze doen dat via folders, sms’jes en populaire lokale radiostations.

In totaal helpen we in Johwar 26.644 kwetsbare inwoners en ontheemden

Samen strijden we tegen corona

Vluchtelingen en kwetsbare lokale inwoners in erbarmelijke omstandigheden lopen ernstig gevaar. Onze teams nemen beschermende maatregelen en komen in actie om te helpen. Jouw hulp is hard nodig. Help daarom mee en doneer nu!