21-08-2020 | Gezondheid | Libanon

Ruim € 12,9 miljoen voor Beiroet na Nationale Actiedag

Op vrijdag 14 augustus vroegen de Samenwerkende Hulporganisaties de hele dag steun voor de hulpverlening aan de bevolking van Beiroet. Dit deden zij via een livestream vanuit een speciaal actiecentrum in Hilversum. Daarnaast reed een ‘collectebus’ van Giro 555 door het land om geld op te halen en organiseerden veel mensen hun eigen actie. Na de Nationale Actiedag, stond de teller van de donaties op ruim € 12,9 miljoen.

Bekende Nederlanders in actie voor Giro 555

Veel bekende Nederlanders werkten mee aan de Nationale Actiedag. De presentatie van de livestream was afwisselend in handen van Irene Moors, Daphne Bunskoek, Liesbeth Staats en Tom Klein. Op Twitter sprak minister-president Mark Rutte zijn steun uit voor de Nationale Actiedag en riep hij de rest van het land op hetzelfde te doen. Ambassadeurs van Stichting Vluchteling Art Rooijakkers en Pernille La Lau waren eveneens betrokken bij Giro555.

Steun van alle kanten

De steun voor de actie van Giro 555 was groot. Door het hele land hebben mensen acties opgezet om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de explosie. Op Instagram verkochten mensen bijvoorbeeld mondkapjes en kettingen en in Amsterdam doneerde een Libanees restaurant al haar omzet van donderdag 13 augustus aan Giro 555. Ook bakkers zijn begaan met de mensen in Beiroet. Meer dan dertig bakkerijen sloten zich aan bij het initiatief ‘Bakkers voor Beiroet’. Zij vroegen hun klanten om 1 euro extra te betalen voor hun brood voor Giro555. 

Help je ook mee?

Hou de website in de gaten om te lezen wat er precies met jouw geld gebeurt en hoe Stichting Vluchteling hulp biedt in Beiroet. Je kunt overigens nog steeds doneren, de mensen in Beiroet hebben onze hulp hard nodig. Help je ook mee? Doneer op Giro 555 (IBAN NL08 INGB 0000 0005 55).