04-06-2020

Stichting Vluchteling publiceert Jaarverslag 2019

Stichting Vluchteling publiceert vandaag haar Jaarverslag 2019. In het jaarverslag blikken we onder andere terug op tien hulpprojecten die het jaar markeerden. Daarnaast publiceren we onze kerncijfers en vertellen we in woord en beeld, welke cruciale hulp is gegeven.

Stichting Vluchteling helpt wereldwijd

Onze noodhulpteams kwamen vaak in actie in een bewogen crisisjaar. In 2019 hielpen we 530.092 vluchtelingen en ontheemden, waar ook ter wereld. Voor het eerst hielpen we vluchtelingen in het Koninkrijk der Nederlanden, mensen die die uit Venezuela vluchtten voor armoede en onderdrukking en bescherming zochten op Curaçao. We boden medische zorg in Irak aan teruggekeerde Jezidi’s en kwamen met hulp in actie in onder meer Zuid-Soedan, DR Congo, Griekenland en Syrië.

Bekijk hier snel alle belangrijke hoogtepunten uit het jaarverslag

Massale steun van onze donateurs

In 2019 hebben we € 17,8 miljoen besteed om mensen in conflictgebieden en op de vlucht te helpen. We realiseerden 47 noodhulpprogramma’s in 23 landen. Dat konden we niet zonder de massale support van onze 211.182 donateurs. Stichting Vluchteling is ontzettend dankbaar voor hun steun en vertrouwen.

> Kijk wat wij met uw donaties hebben gerealiseerd
> Download hier het jaarverslag
> Download hier het financiële jaarverslag