10-03-2020

Petitie: Bied vluchtelingenkinderen uit Griekenland een veilige plek

Bied vluchtelingenkinderen uit Griekenland een veilige plek. #500kinderen Teken de petitie.

Stichting Vluchteling, VluchtelingenWerk Nederland en Defence for Children luiden de noodklok: er moet per direct een oplossing komen voor kinderen die zonder ouders op de vlucht zijn. Zij zijn het meest kwetsbaar in de Griekse vluchtelingenkampen. Zij hebben per direct een veilige opvangplek nodig.

Griekenland heeft de andere EU-lidstaten gevraagd 2.500 alleenstaande kinderen over te nemen. Duitsland is bereid haar deel te doen, net als Frankrijk, Finland, Portugal, Kroatië en Luxemburg. Maar het Nederlandse kabinet geeft niet thuis.

Veel Nederlandse gemeenten zijn het niet eens met de hardvochtige kabinetskoers. Zij vormen net zoals 140 Duitse en 20 Oostenrijkse gemeenten een krachtige ‘Coalition of the Willing’ en uiten hiermee hun bereidheid om een deel van de 500 kinderen een veilige plek te bieden.

Roep jouw gemeente op deze kinderen een veilige plek te bieden in Nederland. Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Groningen, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Tilburg, Utrecht, Zwolle hebben dit al gedaan. Geef hen nog een extra steuntje in de rug en blijf op de hoogte!

Jouw handtekening helpt ons in de gesprekken met de Nederlandse regering, waarin wij aandacht vragen voor de mensonterende en gevaarlijke situatie in de overvolle vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden, de noodzaak voor de Europese Unie om met een gezamenlijke oplossing te komen en vluchtelingen bescherming te bieden.

Teken de petitie
Roep de burgemeester van jouw gemeente op om alleenstaande vluchtelingenkinderen op te vangen en een veilige plek te bieden in Nederland!
Teken de petitie vandaag nog.

Foto: Tessa Kraan