09-03-2020 | Onderwijs | Niger

Kinderen in Niger terug naar de schoolbankjes

Met steun van de Postcode Loterij geven we kinderen in Niger een eerlijke kans op een toekomst.

Niger is een van de armste landen ter wereld. In de regio Diffa liggen ondervoeding en besmettelijke ziekten constant op de loer. Door het geweld van Boko Haram zijn in dit kwetsbare gebied honderdduizenden vluchtelingen uit Nigeria en ontheemden uit Niger aangekomen, die opvang en bescherming zoeken. Juist in dit gebied zorgen we dat duizenden kinderen naar school kunnen en hun leerachterstand inhalen.

Nog steeds wonen er in de omgeving van Diffa honderdduizenden vluchtelingen onder de meest verschrikkelijke omstandigheden. Kinderen willen niets liever dan naar school, zodat ze kunnen ontsnappen aan de dagelijkse realiteit. En dat is precies wat we nu doen.

Een hoopvolle toekomst

Stichting Vluchteling zet alles op alles om, samen met de Nationale Postcode Loterij, zoveel mogelijk gevluchte kinderen in Niger een hoopvolle toekomst te geven. We verbeteren het onderwijs en de lesprogramma’s. We geven cursussen aan juffen en meesters, zodat ze goed voorbereid voor de klas staan en ook aandacht geven aan sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. En we zorgen voor renovatie van klaslokalen en schoolgebouwen. Lees hier meer over het onderwijsproject.

Zo kunnen 16.000 kinderen per jaar, waarvan velen een grote leerachterstand hebben en op de vlucht zijn geslagen voor terreurorganisatie Boko Haram - naar school. Kinderen die vooral angst, onzekerheid en geweld hebben meegemaakt, ervaren nu weer veiligheid en regelmaat.

De Postcode Loterij helpt

Stichting Vluchteling heeft in 2019 van de Nationale Postcode Loterij een extra toekenning gekregen van € 2,4 miljoen voor dit onderwijsproject in Niger. Met hun royale steun geven we kwetsbare kinderen in Niger een hoopvolle toekomst.

Bekijk hier de videopresentatie van fotograaf Chris de Bode. Aan de hand van de portretten van vier schoolkinderen neemt hij je in 8 minuten mee naar Niger: