Jezidi Irak
03-03-2020

Dankzij uw steun: ruim 16.000 medische consulten in Irak

Met onze lokale partner Yazda werken we in een mobiele kliniek in het noorden van Irak. De kliniek verstrekt momenteel ongeveer 16.800 medische consulten aan 9.000 inwoners van 14 dorpen.

De verhalen van de Jezidi’s zijn stuk voor stuk hartverscheurend. Het onderdrukte en gediscrimineerde volk vluchtte in 2014 met tienduizenden tegelijk de bergen van het noordwesten van Irak in om aan de dood te ontsnappen. Dit nadat IS hun belangrijkste stad Sinjar had ingenomen. Ze konden nauwelijks rekenen op adequate hulp. Om hen toegang te geven tot basisgezondheidszorg springt Stichting Vluchteling in.

We werken via een mobiele kliniek met een arts, apotheker en twee verpleegkundigen. We zorgen dat medicijnenvoorraad op peil blijft en hebben ervoor gezorgd dat er een nieuwe mobiele kliniek kon worden aangeschaft. Mensen kunnen hier terecht voor basisbehandelingen en medicijnen..

De kliniek is al sinds 2016 actief en verstrekt ongeveer 16.800 medische consulten aan 9.000 inwoners van 14 dorpen in afgelegen gebieden. Het doel is om de toegang tot goede gezondheidszorg en medicijnen verder te verbeteren. Met meer, betere en gratis medische zorg.