30-03-2020 | Bescherming

Stichting Vluchteling start inzamelingsactie voor coronahulp in vluchtelingenkampen

Stichting Vluchteling is een inzamelingsactie gestart om de verspreiding van het coronavirus in vluchtelingenkampen tegen te gaan. Daartoe hebben we giro 999 opengesteld en roepen we de hulp in van het Nederlandse publiek. Uit onze hulpreserves stellen we per direct een kwart van onze middelen beschikbaar voor de eerste noodhulp.

Via de landelijke tv zenders en een online campagne doen bekende Nederlanders als Art Rooijakkers, Hadewych Minis en Waldemar Torenstra een beroep op het Nederlandse publiek. Dit alles met één doel: geld inzamelen voor Stichting Vluchteling dat hulp biedt tijdens deze coronacrisis.

Directe hulp bij acute nood

Omdat snelheid gewenst is, reserveert Stichting Vluchteling per direct ook uit haar eigen middelen voor de bestrijding van het virus en voor levensreddende medische zorg voor hulpoperaties in, om te beginnen, Irak, Griekenland, Curaçao, DR Congo en Nigeria. Voor een overzicht van onze coronahulp, klik hier. Daarnaast heeft Stichting Vluchteling een corona-team gevormd, dat onder leiding van een arts adviezen geeft aan de medische operaties.

Geen tijd te verliezen

Het prestigieuze Imperial College London leert ons dat in het ergste geval, wanneer we niet in actie komen met elkaar, miljoenen mensen het virus niet zullen overleven. Rijke landen zullen er alles aan doen om dit te voorkomen. Maar hoe zorgen we ervoor dat dit horrorscenario niet bewaarheid wordt in landen die verkeren in een humanitaire crisis, in vluchtelingenkampen waar basis gezondheid ontbreekt?’

“Er is geen tijd te verliezen, wij moeten aan de slag, ook al zijn de uitdagingen voor de hulpverleners in het veld groter dan ooit.”
Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling

Nederland komt in actie

Ook komen steeds meer bedrijven en particulieren in actie voor Stichting Vluchteling om onze coronahulp mede mogelijk te maken

Zoals Vlag voor de Zorg, 50% van hun opbrengst komt terecht bij onze coronahulp, Kunstschilder Robert Vos ART, doneert van elk verkocht schilderij de volledige opbrengst aan ons. Deep Democracy doneert bij elke online coaching voor coronahulp op Lesbos, ambassadeur Hadewych Minis verkoopt tekeningen ten bate van Stichting Vluchteling en Weeronline biedt ons gratis advertentieruimte aan. En Theater in de Kamer maakt een persoonlijk video op maat en schenkt ons een deel van de opbrengst.

Wil je ook in actie komen, laat het ons alsjeblieft weten en mail ons je initiatief op info@vluchteling.nl