_P0Q7002
19-02-2020

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden

Oorlogsfotograaf Eddy van Wessel bezocht begin 2019 voor Stichting Vluchteling het vluchtelingenkamp Al-Hol in het noordoosten van Syrië. De situatie in het kamp is slecht. Eddy van Wessel bracht het leven in het kamp op indringende wijze in beeld.

WINNAAR CANON ZILVEREN CAMERA 2019 – EDDY VAN WESSEL – HET LAATSTE BOLWERK

Eddy van Wessel won met zijn fotoserie over IS-families op de vlucht in Syrië. Hij fotografeert vaak aan de frontlinie. Hij wil een oorlog in beeld brengen aan de hand van mensen. “Een kind is een kind, of het Jezidi is of van IS, dat maakt niet uit.” Bij een oorlog gaat het volgens hem altijd om geld en macht. Maar het zijn mensenlevens die tellen."

Begin 2019 bezocht Eddy van Wessel voor Stichting Vluchteling het vluchtelingenkamp Al-Hol in het noordoosten van Syrië. Hier zitten vooral IS-vrouwen en hun kinderen. Al-Hol is een nieuw kamp, maar er zijn te weinig tenten voor de 70.000 bewoners, dat voor meer dan de helft bestaat uit kinderen. Door de menselijke kant in beeld te brengen hoopt Van Wessel dat er meer begrip voor elkaar ontstaat.

Tip: Druk op het 'vergrootglas' icoontje rechts boven op de foto. Hiermee vergroot je het beeld.

Ook jij kunt een bijdrage leveren, jouw hulp redt levens. Met een donatie draag je bij aan o.a. schoon drinkwater, voedsel, medische zorg en een veilig onderdak voor vluchtelingen wereldwijd.