28-12-2020

Nieuwjaarsconcert Nederlands Blazers Ensemble: een feest van verbroedering

Luid nieuwjaarsdag in met het Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble: een bont gezelschap vertolkt muziek uit alle windstreken. Voor het eerst zonder publiek en knallend slotapplaus, maar zoals altijd met maatschappelijke onderwerpen die ons na aan het hart liggen. Stichting Vluchteling heeft in 2021 een speciale plek in de show!

Programma

BNNVARA zendt het concert uit op 1 januari 2021 om 19.00 uur op NPO 2; met bijdragen van onder andere Fidan Ekiz en de Ashton Brothers.

Over het Nederlands Blazers Ensemble (NBE)

Het Nederlands Blazers Ensemble , een groep van ruim 20 topmusici, komt zo’n 100 keer per jaar samen om (inter)nationaal bijzondere muziekprogramma’s te spelen; een combinatie van eigentijdse en oude muziek van alle soorten en maten. Voor ieder wat wils!

Onze samenwerking

Het NBE prikkelt hun trouwe publiek niet alleen met muziek. Al ruim 60 jaar lang belicht het NBE maatschappelijke onderwerpen, actualiteit en bijzondere verhalen die hun nauw aan het hart liggen. In samenwerking met Stichting Vluchteling, zet het NBE dit jaar via beeld en muziek, een universele taal, verschillende vluchtelingencrises in de schijnwerpers.

“Wij houden ervan muziek te spelen uit alle windstreken en van alle tijden, en alle muziekstijlen met elkaar te verbinden. In elke voorstelling proberen wij de kracht van al die prachtige noten te gebruiken om u een verhaal te vertellen. Een verhaal dat u zal ontroeren, verbazen en op andere gedachten zal brengen", aldus Bart Schneemann, artistiek leider van het NBE.