Header-3

HET LAATSTE NIEUWS

placeholder
placeholder
25 nov 2021

Meer mensen op de vlucht in eerste helft van 2021

De trend van een groeiend aantal mensen op de vlucht zet zich voort in 2021. Volgens cijfers van de VN Vluchtelingenorganisatie is het aantal mensen op de vlucht in een half jaar tijd is gestegen van 82,4 naar 84 miljoen in juni 2021. Dit was grotendeels het gevolg van binnenlandse ontheemding.

Lees meer

placeholder
placeholder
25 nov 2021

Column Tineke Ceelen: 'Grenscrisis'

In de dichte bossen van Polen dwalen honderden mensen. Vanuit Wit-Rusland werden ze de grens over geduwd, vaak zelfs letterlijk geslagen. Onze directeur bezocht het grensgebied. Lees haar column

Lees meer

placeholder
placeholder
23 nov 2021

Stichting Vluchteling gaat Poolse hulporganisaties ondersteunen

Stichting Vluchteling gaat Poolse organisaties ondersteunen die hulp bieden aan vluchtelingen en migranten die op dit moment in het grensgebied met Wit-Rusland proberen te overleven. Het gaat om zowel financiële als psychologische steun. Op dit moment zijn er nog nauwelijks internationale hulporganisaties actief in het grensgebied.

Lees meer

placeholder
placeholder
23 nov 2021

Groen Licht voor mensen op de vlucht aan de grenzen van de EU

Asieladvocaten roepen mensen op om op 10 december een groen licht te laten schijnen voor mensen op de vlucht aan de EU grens. Stichting Vluchteling sluit zich bij de actie aan.

Lees meer

placeholder
placeholder
18 nov 2021

Stichting Vluchteling bezoekt grensgebied Polen

Van donderdag 18 tot en met maandag 22 november reist directeur Stichting Vluchteling, Tineke Ceelen, af naar Warschau in Polen en het noordoostelijk grensgebied met Wit-Rusland en spreekt daar met hulporganisaties, vrijwilligers en vluchtelingen en migranten over de snel verslechterende situatie. Naast Tineke is collega Benoit de Gryse, Hoofd Programma’s en Beleid aanwezig.

Lees meer

placeholder
placeholder
18 nov 2021

Directeur Tineke Ceelen in gesprek met Koninklijk Paar over vluchtelingen

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben op 18 november een achtergrondgesprek bijgewoond over migratievraagstukken in Griekenland. Bij dit gesprek, dat in besloten kring plaatsvond op Paleis Huis ten Bosch, was ook onze directeur Tineke Ceelen aanwezig.

Lees meer