Speciaal voor jou: gratis naar foto-expo topfotograaf Chris de Bode

Speciaal voor jou als Stichting Vluchteling volger hebben we tijdens de Maand van de Vluchteling een superleuke aanbieding: gratis naar de opening van de fotoexpo van topfotograaf Chris de Bode op 7 juni a.s. in het Humanity House in het centrum van Den Haag.

Opening

Tijdens de opening van deze tentoonstelling gaan we met fotograaf Chris de Bode en directeur van Stichting Vluchteling Tineke Ceelen in gesprek over de verhalen achter zijn foto’s en beantwoorden zij vragen uit het publiek. Ook zijn er verschillende performances van spoken word-artiesten met en zonder vluchtelingenachtergrond rond het thema ‘ver van huis’. Antwoorden zoekend op vragen als: Hoe kijk je naar de beelden als je zelf ooit bent gevlucht? En hoe als je juist nooit oorlog hebt gekend?

Chris de Bode: “Mijn foto’s gaan over de veerkracht van mensen. Als je ze als slachtoffer fotografeert, blijven ze dat voor altijd. Terwijl ik wil uitdragen dat het kan veranderen.”

Chris de Bode

Chris de Bode fotografeert het leven van mensen die ver van hun eigen huis, maar ook ver bij ons vandaan worden opgevangen: “Mijn foto’s gaan over de veerkracht van mensen. Als je ze als slachtoffer fotografeert, blijven ze dat voor altijd. Terwijl ik wil uitdragen dat het kan veranderen.”

Het grootste deel van zijn werk richt zich op humanitaire vraagstukken waarvoor hij de hele wereld afreist. Hij werkt in opdracht voor goede doelen, maar ontwikkelt ook eigen projecten. Onlangs is Chris met Stichting Vluchteling in Oeganda en Zuid-Soedan geweest. Het werk van Chris de Bode wordt wereldwijd gepubliceerd en geëxposeerd. Hij won prestigieuze prijzen bij World Press Photo, de Zilveren Camera en LensCulture.

Gratis naar foto-expo topfotograaf Chris de Bode op vrijdag 7 juni in het Humanity House

Tentoonstelling: 'Ver van huis'

De tentoonstelling 'Ver van Huis' toont een selectie van zijn werk en vertelt daarnaast ook het verhaal van de fotograaf. Over welke keuzes hij maakt om onze verbeeldingskracht aan te spreken om zo het leven van mensen, dat zich ver van ons afspeelt, naar onze samenleving en ons voorstellingsvermogen te vertalen.

  • Let op! Beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
  • Foyer open 17:00 uur.
  • Start programma 17:30 uur
  • Einde 18.30 uur

Ben jij erbij op 7 juni? Hopelijk zie ik je daar.

Hartelijke groet,

Tineke Ceelen

Directeur Stichting Vluchteling