29-04-2019

Nacht van de Vluchteling: Belangrijk nieuws over de route Westerbork – Groningen

De Nacht van de Vluchteling start op zaterdag 15 juni niet vanaf Herinneringscentrum Kamp Westerbork. De eenmalige editie van Westerbork naar Groningen wordt afgelast naar aanleiding van aanhoudende bedreigingen en intimidaties. De impact hiervan op de organisatie en daarmee deelnemers en vrijwilligers is te groot.

Dit besluit is genomen na intensief overleg van de organiserende partijen Stichting Vluchteling en Herinneringscentrum Kamp Westerbork met politie en burgemeester Damsma van de gemeente Midden-Drenthe. Aanleiding daarvoor waren aanhoudende bedreigingen, grove beledigingen en intimidaties met name aan het adres van Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Lopers
Er zal geen alternatieve startlocatie gezocht worden op de route Westerbork-Groningen. De vierhonderd lopers die zich voor deze route hadden opgegeven, mogen starten van een van de andere vier locaties van de Nacht van de Vluchteling. Zij worden hiervan persoonlijk op de hoogte gesteld.

Op de vier overige startlocaties in Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen en Utrecht zal op 15 juni aandacht besteed worden aan de bouw van ‘Centraal Vluchtelingenkamp Westerbork’ in 1939.

Voor meer informatie over de Nacht van de Vluchteling kijk je hier.