06-03-2019

Goed Geld Gala groot succes voor Stichting Vluchteling

Naast de vaste jaarlijkse bijdrage van € 2,7 miljoen kreeg Stichting Vluchteling dit jaar ook een extra toekenning van € 2,4 miljoen voor het project: 'Een leven na Boko Haram'.

Stichting Vluchteling en de Nationale Postcode Loterij werken al meer dan 20 jaar succesvol samen! Jaarlijks ontvangt Stichting Vluchteling € 2,7 miljoen van de Postcode Loterij. Daarnaast is er de mogelijkheid om aanvragen in te dienen voor extra projecten en het Droomfonds. Stichting Vluchteling bedankt alle deelnemers van de Postcode Loterij voor de vaste jaarlijkse bijdrage van 2,7 miljoen euro. Samen met de speciale vertegenwoordigers van Stichting Vluchteling Art Rooijakkers en Hadewych Minis mocht Directeur van Stichting Vluchteling Tineke Ceelen dit jaar naast de jaarlijkse bijdrage ook een extra toekenning in ontvangst nemen. 

Goed Geld Gala 2019: Extra toekenning voor Stichting Vluchteling van € 2,4 miljoen voor onderwijs in Niger 

Stichting Vluchteling heeft naast de jaarlijkse bijdrage van € 2,7 miljoen dit jaar een extra toekenning gekregen voor een onderwijsproject in Niger. Het project met de naam 'Een leven na Boko Haram',  zorgt ervoor dat meer dan 16.000 kinderen met een leerachterstand - op de vlucht geslagen voor Boko Haram - weer naar school kunnen. Boko Haram betekent ‘Westers onderwijs is een zonde’. Met het geld worden 30 scholen opgeknapt en vernieuwd. De kinderen krijgen lesmateriaal, trainingen en het belangrijkste: onderwijs in plaats van geweld. Wij zijn de Nationale Postcode Loterij, alle medewerkers en vooral ook alle deelnemers enorm dankbaar voor dit fantastische bedrag. 

Het geld van de Nationale Postcode Loterij komt op het juiste moment: Aisha kan weer naar school, geen dag te laat. Lees hier haar verhaal