05-11-2019

Inschrijving Nacht van de Vluchteling 2020 geopend

Vanaf 11 november kun je je weer inschrijven voor ons jaarlijkse evenement: de Nacht van de Vluchteling. Stichting Vluchteling organiseert de nachtelijke sponsorloop voor de elfde keer, dit keer in de nacht van 20 op 21 juni. Door het hele land lopen we samen de nacht door om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd.

De lopers leggen een parcours van 40 kilometer af. Vanuit Rotterdam wordt gelopen naar Den Haag, vanuit Utrecht naar Amersfoort, vanuit Amsterdam naar Haarlem en vanuit Nijmegen naar Arnhem. Het startschot klinkt om stipt middernacht. De meeste deelnemers lopen er gemiddeld acht tot negen uur over en finishen dus de volgende ochtend. Voor wie wil meedoen maar geen 40 kilometer wil of kan lopen, zijn er die zaterdag op alle locaties ook avondlopen van 10 en 20 kilometer. 

Nieuwe route van Tilburg naar Eindhoven...

Voor het eerst in elf jaar Nacht van de Vluchteling is er nu ook een route door Noord-Brabant. We lopen van Tilburg naar Eindhoven en bovendien zijn er routes van 10 en 20 kilometer door Tilburg. 

Ik ben geboren in Geldrop, studeerde in Tilburg en ook al woon ik nu in Amsterdam; ik voel me een Brabander. En dus vind ik het keimooi dat er dit jaar voor het eerst een Brabantse editie van de Nacht van de Vluchteling komt.
Art Rooijakkers

 ... en een nieuw gezicht! 

Vaste supporters Art Rooijakkers en Waldemar Torenstra hebben opnieuw hun medewerking toegezegd. Nieuw gezicht van de Nacht van de Vluchteling is GTST-actrice Melissa Drost. De 34-jarige Goede Tijden Slechte Tijden-actrice zet zich de komende tijd samen met Stichting Vluchteling in voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog en conflict. Om met eigen ogen te zien hoe het geld van de Nacht van de Vluchteling wordt besteed, bezoekt Melissa Drost vluchtelingenkinderen in het grensgebied van Myanmar en Thailand, die dankzij de opbrengst van de Nacht van de Vluchteling naar school gaan. Er verblijven nog steeds 100.000 Myanmarezen net aan de andere kant van de grens in verschillende vluchtelingenkampen in Thailand.

Vluchtelingen en wat ze meemaken raken mij diep. Nog meer sinds ik moeder ben, ben ik me bewust van kwetsbaarheid. Mijn ouders hebben me opgevoed met het besef dat we het hier zo goed hebben, maar elders in de wereld veel minder. En het aantal vluchtelingen blijft maar stijgen: 1 op de 108 mensen in de wereld is op de vlucht, dat is toch verschrikkelijk?
Melissa Drost

Opbrengst Nacht van de Vluchteling 2019

In 2019 hebben de 5.700 deelnemers van de Nacht van de Vluchteling samen maar liefst 1,6 miljoen ingezameld. Ben je benieuwd waar het geld naartoe gaat? Bekijk onze uitgebreide bestedingspagina

Loop je ook mee?

Vanaf 11 november kun je je weer inschrijven voor de 10, 20 of 40 km routes. Je kunt individueel meelopen, of met een team. Klik hier om je aan te melden of voor meer informatie. 

Lopers tijdens de Nacht van de Vluchteling in Rotterdam, 15-16 juni 2019.