13-08-2018

Wij staan weer op Lowlands met onze Badkamer!

Na ons debuut van vorig jaar bieden wij dit jaar op het festivalterrein van Lowlands (17-19 augustus) weer toiletten en douches aan. In ruil voor een donatie in de vorm van muntjes kunnen festivalbezoekers gebruik maken van De Badkamer van Stichting Vluchteling.

Met deze luxe, schone sanitaire voorzieningen vragen wij aandacht voor de hygiënische omstandigheden van vluchtelingen en ontheemden. Ruim 68 miljoen mensen zijn wereldwijd op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking. Vaak hebben zij niets meer: geen schoon drinkwater, en geen water, plek of zeep om zich te kunnen wassen.

Virtual Reality: stap een vluchtelingenkamp binnen

De Badkamer staat op de “compound” van Stichting Vluchteling tussen de tweede, nieuwe ingang naar het festivalterrein en de Heineken stage (bekijk de plattegrond onderaan om te zien waar we precies staan). Deze compound bestaat uit twee delen. Via een poortje krijg je toegang tot De Badkamer met luxe sanitaire voorzieningen. Aan de andere kant van de compound vind je ons Experience Camp: een loungeplek waar je onder andere in Virtual Reality een vluchtelingenkamp in Congo kan zien en meemaken. Kom in 360 graden onze nieuwe VR-video’s bekijken en beleef de dagelijkse realiteit van Congolese vluchtelingen.

Experience Camp

Naast VR is er nog veel meer te zien, doen en beleven in ons Experience Camp: loungen met thee, spelletjes zoals wereldkaart twister, jenga en kaarten, een fotoserie over de Rohingya-crisis, petje op petje af (met op vrijdag en zondag Art Rooijakkers als quizmaster!), en nog veel meer. Zien we je in Biddinghuizen?