06-06-2018

WINACTIE: wie zijn deze presentatoren?

WINACTIE: win twee kaarten voor de LIVE-uitzending van de Nacht van de Vluchteling op 16 juni om 23:15 op NPO2 op de Westergasfabriek in Amsterdam! Beantwoord de volgende vraag: Welke 2 tv-presentatoren van KRO-NCRV zie je hier? Weet jij het?

(Hint: ze presenteren de Nacht van de Vluchteling!) 

Laat het ons weten in de comments op Facebook en geef aan waarom JIJ deze kaarten moet winnen. De winnaar wordt uiterlijk maandag 11 juni bekend gemaakt.

Nacht van de Vluchteling Tv-show! 

KRO-NCRV-presentator [de man links op de foto]  gaat tijdens de tv-uitzending in gesprek met bijzondere teams en lopers en het publiek en vertelt over zijn reis naar Oeganda. In de studio spreekt hij met gasten als Waldemar Torenstra en Johnny de Mol die zich, ieder op hun eigen wijze, bekommeren om het lot van vluchtelingen. Daarnaast komen ook de directeur van Stichting Vluchteling, Tineke Ceelen, en de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Sigrid Kaag. [de presentatrice rechts op de foto] neemt de kijker mee in alle actuele feiten en cijfers rondom de wereldwijde vluchtelingenproblematiek. 

[de man links op de foto] : 'Ik was onder de indruk van de hulpverlening ter plekke en hoe ze de Zuid-Soedanese vluchtelingen hun waardigheid teruggeven. Doordat ik met eigen ogen de situatie in Oeganda zag, hoop ik aan het publiek over te kunnen brengen hoe noodzakelijk hulp is.'

Anderhalf miljoen vluchtelingen in Oeganda 
[de man links op de foto]  ging half mei voor Stichting Vluchteling op reportage naar Oeganda, dat anderhalf miljoen vluchtelingen uit buurland  Zuid Soedan opvangt : “In Oeganda worden ze hartelijk ontvangen. Ze krijgen eten, een hutje en een stukje land. Ik was onder de indruk van de hulpverlening ter plekke en hoe ze de Zuid-Soedanese vluchtelingen hun waardigheid teruggeven. Doordat ik met eigen ogen de situatie in Oeganda zag, hoop ik aan het publiek over te kunnen brengen hoe noodzakelijk hulp is.”

Wanneer? 
Nacht van de Vluchteling: zaterdagavond 16 juni vanaf 23.15 uur op NPO 2 (herhaling zondag 17 juni om 14.00 uur op NPO 2). Deze live uitzending komt vanaf de televisiestudio op de Westergasfabriek in Amsterdam.

Wil je niet kijken maar juist meelopen met de Nacht van de Vluchteling? Schrijf je dan hier in! Niet lopen wel doneren voor vluchtelingen wereldwijd? Dat doe je hier