Nacht van de Vluchteling TV-show!

Op zaterdag 16 juni presenteren Liesbeth Staats en Joris Linssen om 23.15 uur op NPO 2 een live-televisieprogramma rond de Nacht van de Vluchteling!

KRO-NCRV-presentator Joris Linssen gaat tijdens de tv-uitzending in gesprek met bijzondere teams en lopers en het publiek en vertelt over zijn reis naar Oeganda. In de studio spreekt hij met gasten als Waldemar Torenstra en Johnny de Mol die zich, ieder op hun eigen wijze, bekommeren om het lot van vluchtelingen. Daarnaast komen ook de directeur van Stichting Vluchteling, Tineke Ceelen, en de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Sigrid Kaag. Liesbeth Staats neemt de kijker mee in alle actuele feiten en cijfers rondom de wereldwijde vluchtelingenproblematiek. 

Joris Linssen: 'Ik was onder de indruk van de hulpverlening ter plekke en hoe ze de Zuid-Soedanese vluchtelingen hun waardigheid teruggeven. Doordat ik met eigen ogen de situatie in Oeganda zag, hoop ik aan het publiek over te kunnen brengen hoe noodzakelijk hulp is.'

Anderhalf miljoen vluchtelingen in Oeganda
Joris Linssen ging half mei voor Stichting Vluchteling op reportage naar Oeganda, dat anderhalf miljoen vluchtelingen uit buurland  Zuid Soedan opvangt : “In Oeganda worden ze hartelijk ontvangen. Ze krijgen eten, een hutje en een stukje land. Ik was onder de indruk van de hulpverlening ter plekke en hoe ze de Zuid-Soedanese vluchtelingen hun waardigheid teruggeven. Doordat ik met eigen ogen de situatie in Oeganda zag, hoop ik aan het publiek over te kunnen brengen hoe noodzakelijk hulp is.”

Wanneer? 
Nacht van de Vluchteling: zaterdagavond 16 juni vanaf 23.15 uur op NPO 2 (herhaling zondag 17 juni om 14.00 uur op NPO 2). Deze live uitzending komt vanaf de televisiestudio op de Westergasfabriek in Amsterdam.