11-06-2018

16-jarige Amir Hassanein loopt Nacht van de Vluchteling

De 16-jarige Amir Hassanein van het Amsterdamse Hyperion Lyceum loopt de 40 kilometer van de Nacht van de Vluchteling voor de eerste keer mee. Het team bestaat uit leerlingen, docenten en ouders. “Wij vinden het als school belangrijk dat we verder kijken dan de grenzen van het klaslokaal.”

Foto: Amir bij zijn sportclub ASV De Dijk

‘Ik voel de plicht om in actie te komen’ 
Amir: “Je voelt je soms zo machteloos door al het naars in de wereld. Ik wil graag iets doen voor mensen die onder moeilijke omstandigheden als oorlog en geweld moeten zien te overleven. Kijk naar Syrië en Palestina bijvoorbeeld. Ik wil niet zomaar wegkijken en voel de plicht om in actie te komen en helpen waar mogelijk. Meelopen met de Nacht van de Vluchteling is dan een kleine moeite.” Amir heeft niet getraind voor zijn 40 nachtelijke kilometers. “Mijn conditie is goed. Ik sport veel en hou van hardlopen dus ben wel gewend aan een fysieke uitdaging.”

Hyperianen
Sponsorgeld inzamelen doen de Hyperianen via Facebook, vrienden en familie. En via allerlei bijzondere acties. Amir: "De Nacht van de Vluchteling is een pracht initiatief. Ik heb veel familie en vrienden gevraagd om mij te sponsoren, en ik heb ze één voor één laten weten dat het veel voor mij betekent en dat ik hun bijdrage erg waardeer.”

‘Voor wie wil is niets te moeilijk’…
… dat is het motto van het Amsterdamse Hyperion Lyceum. Team Hyperion Lyceum loopt de Nacht van de Vluchteling voor het vijfde achtereenvolgende jaar mee met elk jaar een nieuwe groep leerlingen, ouders en docenten.

Dit jaar hebben zich 33 lopers ingeschreven en de sponsorteller gaat in rap tempo omhoog. En Amir? Hij heeft al 200 euro maar kan nog wel een steuntje in de rug  gebruiken.