31-05-2018

Nacht van de Vluchteling: wie geeft het startschot?

We zijn natuurlijk enorm vereerd dat Minister Sigrid Kaag, acteur Waldemar Torenstra, programmamaker Sinan Can en de burgemeesters Jan van Zanen (Utrecht) en Ahmed Aboutaleb (Rotterdam) bereid zijn om het startschot te geven bij alweer de 9e editie van de Nacht van de Vluchteling en aanwezig te zijn bij het feestelijke startprogramma. Op die manier steken ze de duizenden lopers een hart onder de riem.

 
Maar wie geeft precies waar het startschot?  

40 KM Amsterdam - Minister Sigrid Kaag
De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking richt zich in haar beleid nadrukkelijk ook op hulp aan mensen die noodgedwongen huis en haard moeten verlaten. We zijn dan ook vereerd dat de minister aanwezig is bij het startprogramma en het startschot geeft op de Westergasfabriek.


 

10 en 20 KM Amsterdam – Waldemar Torenstra
Waldemar loopt al sinds jaar en dag mee met de Nacht van de Vluchteling en is ambassadeur van Stichting Vluchteling. Vorig jaar liep hij de 40 km in Amsterdam en ook dit jaar is Waldemar weer betrokken. Waldemar: ‘Als ik mezelf inbeeld dat ik op de vlucht ben en niets meer heb, dan zou alle hulp welkom zijn.’ 40 KM Rotterdam - Burgemeester Aboutaleb
We zijn enorm vereerd dat burgemeester Ahmed Aboutaleb opnieuw het startschot geeft en de lopers in de Maassilo een hart onder de riem komt steken. “Oprechte aandacht en een helpende hand kunnen een enorm verschil maken in een mensenleven. Daarom draag ik de Nacht van de Vluchteling een warm hart toe."
 


40 KM Nijmegen – Sinan Can
Sinan is documentairemaker en onderzoeksjournalist. Sinan is enthousiast over de Nacht van de Vluchteling: “Ik vind het hartverwarmend en inspirerend om te zien dat duizenden mensen zich inzetten voor vluchtelingen. Ik noem het een ‘keten van harten’. Het is echt mooi als ieder op zijn eigen manier de ander de helpende hand toesteekt.”40 KM Utrecht – Burgemeester Jan van Zanen 
Dit jaar vertrekken we voor de 1e keer vanuit Utrecht. We zijn ontzettend blij en trots dat Burgemeester Jan van Zanen bij de start aanwezig is en vlak voor middernacht de lopers toespreekt en uitzwaait.