28-05-2018 | Onderwijs

Annet: 'tranen stroomden over mijn wangen bij de eindstreep'

Voor het derde jaar op rij staat het Team Meesters en Juffen van de Pabo Hogeschool Rotterdam aan de start van de Nacht van de Vluchteling. Een initiatief van de studenten zelf, die allemaal les geven en waarvan een aantal ook aan vluchtelingenkinderen.

Foto: Annet Rademakers (rechtsonder op de foto), hier volop in training met een aantal van haar teamleden.

We spreken de 20-jarige Annet Rademakers, ze loopt de 40 km voor de derde keer mee. Annet blikt terug: “Met voeten vol blaren strompelde ik de finish over en er ging maar één ding door me heen: dit doe ik nooit maar dan ook nóóóit meer.  Ik voelde me ineens 80 jaar ouder omdat ik thuis de trappen niet meer op kwam. Door spierpijn en blaren. Toch loop ik dit jaar gewoon weer mee. Sterker nog, ik heb zelfs een heel team bij elkaar gesprokkeld van meesters en juffen die ik heb overgehaald ook mee te lopen.”

"Je kunt me voor gek verklaren, dat mag. Als je maar geld geeft "

“Het is goed vol te houden als je je goed voorbereidt en het doel waarvoor je loopt voor ogen houdt. Wetende dat ik blarenpleisters heb, een wijntje na afloop kan openmaken, kan uitrusten in een heerlijk bed, langs familie kan gaan en de volgende dag gewoon weer kan gaan studeren. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend en daarom loop ik mee. Daarnaast is het gevoel van adrenaline en trots na afloop niet te omschrijven. Je kunt me voor gek verklaren, dat mag. Als je maar geld geeft.”

Wandeltip van Annet: 'tranen stroomden over mijn wangen toe ik de eerste keer de eindstreep haalde. Ik liep mee op gewone schoenen. Maak die fout niet en koop goede wandelschoenen!' 

Kinderen zijn de toekomst
"Ik denk dat wij als meesters en juffen de aangewezen personen zijn om niet alleen binnen ons klaslokaal ontwikkeling te stimuleren maar ook daarbuiten, in landen waar dat niet vanzelfsprekend is. Wij willen ieder kind een zorgeloze, stevige en mooie basis geven. Daar is niet alleen goede scholing voor nodig, maar ook goede gezondheid, een stabiel thuisbasis, een dak boven je hoofd en liefde om je heen. En natuurlijk de zekerheid om niet te hoeven leven in angst."  

Het team heeft al €1600,00 opgehaald, maar kan jouw steun goed gebruiken om hun streefbedrag van € 5.000 te behalen. Door mee te doen aan de Nacht van de Vluchteling hoopt het team kinderen in oorlogsgebieden weer terug in de schoolbankjes te krijgen. Geef Annet en het team een steuntje in de rug en help vluchtelingen wereldwijd: 


   
Je kan overigens ook ZELF meelopen: alleen of met een team. Schrijf je in via de speciale Nacht van de Vluchteling website.