26-04-2018 | Bescherming

Nacht van de Vluchteling: het verhaal van Syriër Khaled Salhani (32)

In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 juni 2018 vindt de negende editie van Nacht van de Vluchteling plaats: een wandeltocht in verschillende steden door heel het land waarmee Stichting Vluchteling geld ophaalt voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. Lees hieronder het verhaal van een bijzonder deelnemer: Syrische vluchteling Khaled Salhani (32).
  • Meer weten over de Nacht van de Vluchteling? Wil je meelopen? Je eigen team starten of meer weten over het evenement? Kijk dan snel op de website van de Nacht van de Vluchteling.

Nooit had hij verwacht op de vlucht te hoeven slaan. Maar Khaled Salhani (32) vluchtte 2,5 jaar geleden voor de oorlog in Syrië. Nu woont hij in Haarlem. Khaled koestert mooie herinneringen aan zijn leven in Syrië en blikt vooruit op de Nacht van de Vluchteling.

Khaled

Nooit had hij verwacht op de vlucht te hoeven slaan. Maar Khaled Salhani (32) vluchtte 2,5 jaar geleden voor de oorlog in Syrië. Nu woont hij in Haarlem. Khaled koestert mooie herinneringen aan zijn leven in Syrië en blikt vooruit op de Nacht van de Vluchteling.

Khaled woonde zijn hele leven in het centrum van Damascus. De hoofdstad van Syrië met zijn smalle straatjes, de markten en de handelshuizen. De stad waar hij voor de oorlog zo gelukkig was. Regelmatig trok hij samen met zijn vrienden de bergen in om te kamperen. 'Dat is een totaal andere wereld dan de drukte van de stad. Hier vond ik rust en genoot ik van de natuur.' Of hij de tradities mist? 'Nee, ik ben geen man van de tradities, maar wel een man van lekker eten. Mijn favoriete gerecht is pompoen met yoghurt. Speciaal hierbij is dat we de yoghurt koken. Super gezond en onwijs lekker!'

Afgelopen jaar liep Khaled voor het eerst mee met de Nacht van de Vluchteling, georganiseerd door Stichting Vluchteling. En ook dit jaar is hij weer present met The Syrian Dutch Team en loopt hij mee in de Utrechtse editie.   

Khaled organiseert op 10 mei een Syrische avond: ‘Ik laat die avond vooral de positieve kanten van Syrië zien, want van de treurige kanten horen we al genoeg.’

Om geld in te zamelen organiseert hij op donderdagavond 10 mei (Hemelvaartsdag) een bijzondere avond in het Humanity House in Den Haag waar je kennismaakt met het andere gezicht van Syrië. Een gezellige avond vol muziek, cultuur, de overheerlijke Syrische keuken en tijd voor ontmoeting. Khaled: ‘Ik laat die avond vooral de positieve kanten van Syrië zien, want van de treurige kanten horen we al genoeg.’ Kom op 10 mei naar Khaleds Syrische avond

'Wees je goed bewust van de reden waarom je meeloopt. Er wordt geld ingezameld voor mensen die geen plek hebben om te slapen, geen kleren hebben en op de vlucht zijn,' aldus Khaled. 

Een tip van Khaled
Khaled en zijn team zijn al hard aan het trainen. Hij heeft een tip voor alle lopers: 'Wees je goed bewust van de reden waarom je meeloopt. Er wordt geld ingezameld voor mensen die geen plek hebben om te slapen, geen kleren hebben en op de vlucht zijn. Als je dit weet, ben je mentaal sterk voorbereid op het lopen van die pittige 40 kilometer.'

Steun Khaled en The Syrian Dutch Team. Het team kan nog uitgebreid worden met enthousiaste lopers. Dus sluit je aan! 

Meer weten over de Nacht van de Vluchteling ? 

Je eigen team starten of meer weten over het evenement op de website.

Volg #NvdV18!

Volg Nacht van de Vluchteling ook op FacebookTwitter en Instagram!