21-12-2018

Terugblik 2018: waar werd jouw donatie aan besteed?

Begin 2018 uitten wij onze zorgen over een aantal crises in de wereld: landen waar de situatie verslechterde of waar geen direct uitzicht was op verbetering, zoals de Rohingya-crisis in Myanmar/BangladeshSyrië, de Democratische Republiek CongoSomalië en Zuid-Soedan. In 2018 heeft Stichting Vluchteling zich ingezet om de ontheemden en vluchtelingen in deze gebieden waar mogelijk te helpen. Dankzij de steun van onze donateurs konden we hen bijvoorbeeld water, voedsel, medische zorg, psychosociale zorg en onderdak bieden.

Bekijk hieronder een aantal projecten die we hebben uitgevoerd in 2018:

  • In Rakhine State in Myanmar hebben we verschillende projecten uitgevoerd in 2018, met name op het gebied van medische zorg. Met dit project hielpen we 37.286 achtergebleven en ontheemde Rohingya met gezondheidszorg, slachtofferhulp en preventie op het gebied van (seksueel) geweld.
  • In Jordanië verblijven meer dan een miljoen Syriers. In 2018 hebben we met onze mobiele klinieken zo'n 16.000 Syrische vluchtelingen en kwetsbare Jordaniërs bereikt in afgelegen gebieden. Dankzij onze mobiele teams konden we hen medische zorg verlenen.
  • In Kameroen veroorzaken gewapende groepen en ingrijpen door het leger toenemende ontheemding in de Engelstalige regio’s Noordwest en Zuidwest. Het recente geweld verergert de al sterke behoefte aan voedsel, onderdak, bescherming en gezondheidszorg. Wij bereikten 7.585 ontheemden in deze regio's met schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen en noodhuisvesting.