14-12-2018 | Bescherming | Jemen

Stichting Vluchteling verheugd met uitkomsten vredesbesprekingen Jemen

‘Dit is een heel belangrijke stap in de goede richting’, zegt Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling over de voortgang van de vredesbesprekingen in Zweden.

‘Ik heb de vredesbesprekingen in Zweden de afgelopen dagen nauwlettend gevolgd, en heb veel respect voor onze ambassadeur en haar team ter plaatse, om ervoor te zorgen dat de afspraken voor vrede zo breed mogelijk gedragen zouden worden, en inclusief, met vrouwen’, verklaart Ceelen.

Stichting Vluchteling geeft noodhulp in Jemen, die vele tienduizenden mensen, vooral kinderen en vrouwen bereikt. ‘Maar het was een verschrikking te zien hoe de blokkades het voor ons bijna onmogelijk maakten de miljoenen mensen die aan de rand van de hongersnood kwamen, het leven te redden. Hopelijk kunnen we nu de blokkades in de grootste havenstad van het land, Hodeidah, worden opgeheven, onze noodhulp nog voor de kerst opschalen’, zegt Ceelen.

Lees hier meer over ons werk in Jemen met mobiele klinieken 

Bekijk hier de landenpagina van Jemen