10-10-2018 | Laatste update: 10-10-2018

Woensdag 10 oktober: Giro555-actiedag voor Sulawesi

Steeds meer bekende Nederlanders zetten zich in voor de slachtoffers van de ramp op Sulawesi en zijn vandaag, woensdag 10 oktober, aanwezig in Beeld en Geluid in Hilversum dat vanaf 12.00 uur open is voor publiek.

Klik hier voor het volledige programma

De dag wordt geopend door Dionne Stax en Martin Garrix. Frits Sissing presenteert de dag. Gedurende de dag geven bekende Nederlanders volop workshops en optredens. Luister bijvoorbeeld naar een optreden van de winnaar van The Voice Senior, Jimi Bellmartin, volg een masterclass Stand Up Poetry van Mei Li Vos of luister naar een TedX over het klimaat van Gerrit Hiemstra.  In de avond geven Nick & Simon een huiskamerconcert. Danny Jansen, chefkok van 24Kitchen, gaat Indonesisch koken. Naast deze namen geven ook Dolf Jansen, Kris Kross, Rob Dekay, Arash Aazrami, Peter van Dongen, Harold Verwoert, Ray Smith en Pieter Broertjes acte de présence.

Stichting Vluchteling biedt Virtual Reality om mensen te laten ervaren hoe het is om als hulpverlener op een rampplek te zijn.

Bel een BN’er

Radio en televisie doen de hele dag verslag en schakelen regelmatig met hulpverleners in Sulawesi. Een belpanel zit klaar om jouw gift te noteren. Bel woensdag naar 0800 1112 (vanaf 12.00) en de kans is aanwezig dat je Shelly Sterk, Dolf Jansen, Hakim Traïdia of Viggo Waas aan de telefoon krijgt.

Niets missen?

  • Volg Giro555 op Facebook, Twitter of via de hashtag #NLhelptSulawesi
  • Zit woensdag 10 oktober voor de buis om 18.30 uur (RTL 4) en 20.10 uur (NPO 1) voor de tussenstanden en hoor het eindbedrag om 23.15 uur op bij Pauw op NPO 1

Levensreddende hulp

Een aardbeving gevolgd door een tsunami eist op eiland Sulawesi meer dan duizend doden. Tot 1,5 miljoen mensen hebben dringend hulp nodig. De samenwerkende organisaties achter Giro555 slaan de handen ineen. De organisaties achter Giro555 delen hygiëne pakketten uit, zorgen voor schoon drinkwater en zetten medische teams in. Er worden tenten beschikbaar gesteld en dekens uitgedeeld. Kinderen worden opgevangen in kindvriendelijke centra. Bovendien worden rijst en voedselpakketten uitgedeeld.

Stichting Vluchteling onderdeel van Giro 555 

Bij uitzonderlijk grote rampen slaan we samen met 10 andere hulporganisaties de handen ineen om fondsen te werven onder de naam ‘Giro 555’. Hierbij werken we samen met Nederlandse omroepen en zenders om heel Nederland te vragen zich aan te sluiten. De eerste Nationale Actie was in 1984 vanwege de hongersnood in Afrika. Sindsdien zijn er meer dan 40 acties geweest. Stichting Vluchteling draagt alleen bij aan SHO-acties die gaan over hulpverlening aan mensen die moeten vluchten voor oorlog en geweld. Stichting Vluchteling heeft geen collega's in Indonesië die meehelpen in de hulpverlening.