01-10-2018

Stichting Vluchteling verheugd met Abel Herzberg-lezing minister Kaag

‘Wat een inspirerende en overtuigende lezing van minister Kaag’, zegt Tineke Ceelen, directeur van St Vluchteling in een eerste reactie. ‘Kan die lezing verplicht worden gesteld voor alle middelbare scholen?, vraagt ze retorisch, ‘of om de dag mee te beginnen op alle kantoren?’, ‘voor de voorpagina voor alle kranten?’.

Dat laatste is inmiddels gebeurd: de lezing was ‘breaking news’ zondag en gister, ‘en dat is meer dan terecht’, vindt Ceelen, die met St Vluchteling de meest kwetsbare vluchtelingen en ontheemden in de wereld met noodhulp bijstaat.

‘Minister Kaag zegt precies waar het op staat, en we vinden het belangrijk dat een minister in deze regering eindelijk eens hardop zegt dat we niet stil moeten zijn in ons verlangen naar vrede en rechtvaardigheid’, aldus Tineke Ceelen, ‘maar dat we ons moeten blijven uitspreken tegen xenofobische retoriek en uitsluiting van kwetsbare mensen’.