05-01-2018

Eerste resultaten eindejaarsactie: 'geef vluchtelingen minder angst, zorgen en wanhoop’

We hopen dat je een mooi jaar hebt gehad en willen je graag bedanken voor je steun. Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling: 'Met trots kunnen we zeggen dat we dankzij jou in 2017 bijna een miljoen vluchtelingen en ontheemden hebben kunnen helpen. We konden dat doen in 25 landen, van Myanmar tot Syrië en van Zuid-Soedan tot Jemen.'

2017 sloten we af met de 'Minder-minder-minder vluchtelingen petitie' en de 'Geef vluchtelingen minder angst, zorgen en wanhoop' actie.

Minder, minder, minder vluchtelingen

De petitie voor minder vluchtelingen richtte zich op het starten van een open en constructief gesprek over vluchtelingen. We riepen op tot een fatsoenlijke, respectvolle toon in het debat over mensen die letterlijk alles verloren zijn. Wij zijn namelijk van mening dat alleen eerlijke informatie en redelijkheid in de discussie kan leiden tot échte oplossingen en minder vluchtelingen. Lees hier onze toelichting.

Het doel van de petitie is minder polarisatie, minder onwaarheden, minder stigmatisering en stemmingmakerij en minder, veel minder vluchtelingen. Door vluchtelingen minder zorgen, minder angst en minder wanhoop te geven kunnen die ruim 65 miljoen mensen op de vlucht, zo snel mogelijk weer 65 miljoen mensen worden mét een toekomst. 

De petitie voor minder vluchtelingen staat op dit moment op bijna 15.000 handtekeningen, wil jij ook minder vluchtelingen? Teken dan hier de petitie.  

Eerste resultaten: 'Geef vluchtelingen minder angst, zorgen en wanhoop' 

Dank jouw hulp kunnen wij in 2018 met de opbrengst van de actie 'Geef vluchtelingen minder angst, zorgen en wanhoop' meer dan 38.000 vluchtelingen voorzien van een noodhulppakket met voeding, schoon drinkwater en medicijnen. Daarnaast kunnen 160.000 vluchtelingen worden voorzien van een warme deken tegen de kou. Een fantastisch resultaat, waar we je graag voor bedanken. Wij gaan namelijk ver voor vluchtelingen, maar zonder jouw hulp zijn we nergens.    

Dankzij jouw hulp kunnen 38.000 vluchtelingen een noodhulppakket krijgen en 160.000 vluchtelingen een warme deken tegen de kou. Een fantastisch resultaat, waar we je graag voor bedanken.

Wat is er nodig?

Als noodhulp organisatie kijken we altijd naar wat als eerste nodig is. Dit verschilt per regio, land en situatie. Daarnaast denken we ook mee over de lange termijn en starten we met jouw hulp ook projecten. Bijvoorbeeld gericht op onderwijs. In veel conflictgebieden is onderwijs geen vanzelfsprekendheid. Scholen zijn verwoest, leraren omgekomen of gevlucht. Soms is het simpelweg te gevaarlijk om naar school te gaan. Als kinderen al deze jaren geen onderwijs krijgen, dan hebben ze daar de rest van hun leven last van.

Dit is slechts een van de voorbeelden wat wij dankzij jouw hulp kunnen doen voor vluchtelingen wereldwijd. Veel van de noodsituaties waar mensen mee te maken krijgen zijn namelijk vaak niet in een paar dagen, weken, maanden en vaak zelfs jaren opgelost.