05-09-2017 | Bescherming | Nigeria

Nigeriaanse vluchtelingen in kamp doodgestoken

In een vluchtelingenkamp in Nigeria zijn elf vluchtelingen doodgestoken. Drie mensen raakten gewond en vier jongens zijn ontvoerd. Dat melden diverse Nigeriaanse media.

Eerder berichtten andere media dat zeker 18 mensen zouden zijn doodgestoken met zwaarden en messen. En dat er vrouwen en kinderen ontvoerd zouden zijn. Maar dat werd gisteren gecorrigeerd door de Civil Society Organisation (CSO).

Het kamp bevindt zich vlakbij de grens met Kameroen. Er verblijven ongeveer 45.000 mensen, voornamelijk ontheemden, Nigerianen die als gevolg van het geweld van de terreurgroep Boko Haram op de vlucht zijn. 

De gewapende inval van de terreurgroep vormt niet het enige gevaar voor de ontheemde Nigerianen. Inmiddels zijn in kampen in Maidiguru, de hoofdstad van de staat, zeven mensen overleden aan de gevolgen van cholera. Het gebied kampt de laatste dagen met hevige regenval. Dat heeft ervoor gezorgd dat delen van het kamp onder water staan, en de hygiene in het kamp daardoor onder druk staat.

Lees wat Stichting Vluchteling doet in Nigeria.