02-08-2017

Stichting Vluchteling op Lowlands

Stichting Vluchteling staat dit jaar voor het eerst op het populaire festival Lowlands. Er staat een compound waar tegen betaling gebruik kan worden gemaakt van schone wc's en/of douches.

Langs de nieuwe campingroute vanaf Heineken staat Stichting Vluchteling met een tentenkamp om aandacht te vragen voor de wereldwijde vluchtelingencrisis. De voorzieningen op de speciale compound zijn schoner en luxer dan de standaard wc's en douches die op de campings zijn te vinden. Met het ingezamelde geld zorgen we voor levensreddende noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd.  

Llowgenda

Verder geven we invulling aan LLowgenda, het politiek-maatschappelijke programma van Lowlands. Directeur Tineke Ceelen zal zondag 20 augustus vertellen over haar drijfveren en deelt haar ervaringen over haar vele reizen naar de meest gevaarlijke crisisgebieden. 

Op het festival strijken jaarlijks tienduizenden mensen neer die drie dagen lang kunnen genieten van muziek, theater, film, comedy, literatuur, straattheater, wetenschap en beeldende kunst.