17-08-2017 | Gezondheid

Stichting Vluchteling biedt luxe wc’s, douches en jacuzzi op Lowlands

Voor het eerst zijn op het festivalterrein van Lowlands luxe wc’s en douches te vinden. En voor de liefhebbers is er ook een jacuzzi. Tegen betaling van 1 muntje kunnen festivalbezoekers gebruik maken van het Elitair Sanitair van Stichting Vluchteling.

Met deze luxe, schone sanitaire voorzieningen vraagt Stichting Vluchteling aandacht voor de hygiënische omstandigheden van vluchtelingen en ontheemden. Ruim 65 miljoen mensen zijn in de wereld op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking.

Het is voor het eerst dat Stichting Vluchteling te vinden is op het Lowlands-festival. “Draagvlak vinden voor het lot van vluchtelingen en ontheemden is een belangrijk speerpunt in ons werk. Met deze samenwerking willen we bekendheid voor ons werk creëren onder een bredere doelgroep,” licht directeur Tineke Ceelen toe.

Elitair Sanitair

Het Elitair Sanitair staat op de “compound” van Stichting Vluchteling naast de tweede, nieuwe ingang naar het festivalterrein. Deze compound bestaat uit twee delen. Via een poortje krijg je toegang tot de luxe sanitaire voorzieningen. Aan de andere kant van de compound, vind je een loungeplek waar je via een VR-bril kennis kan maken met het werk van Stichting Vluchteling en met vluchtelingen in Irak. In een container via beeld en geluid krijg je een indruk waarom mensen op de vlucht slaan.

Dagelijks zal op een klein podium een inhoudelijke spreker zijn en een singer-songwriter optreden. Sprekers zijn Art Rooijakkers, Tineke Ceelen en Hadassah de Boer. Demissionair minister Lilianne Ploumen zal ook de compound bezoeken. Optredens zijn er van Iris Kroes en Hadewych Minis.

Tineke Ceelen is ook te gast bij Llowgenda, waar ze op zondagochtend om 11:00 uur een lezing geeft bij de X-Ray.