website_nieuws
04-05-2017 | Laatste update: 28-06-2017

Vanavond staat Tijd voor Max in het teken van vluchtelingen

Presentatoren Martine van Os en Sybrand Niessen bespreken aan de hand van actueel beeld de situatie van vluchtelingen wereldwijd.

Voor deze mensen zet Stichting Vluchteling zich in, door het verlenen van onderdak, medische zorg, hulpgoederen, voedsel, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Herman van Veen is te gast, hij werd geboren in de oorlog. Acteur Waldemar Torenstra vertelt over zijn bezoek aan Irak.

Als kind had Herman van Veen een slechte start, hij kreeg tijdens de oorlog te weinig en eenzijdige voeding. Na de oorlog kon hij aansterken in een koloniehuis. Hij dankt zijn leven aan de hulp van vrijwilligers, diaconessen en artsen. Hij vraagt aandacht voor de vluchtelingen van vandaag de dag.

Acteur Waldemar Torenstra, die zich al jarenlang inzet voor Stichting Vluchteling, bezocht onlangs een vluchtelingenkamp bij de door IS belegerde stad Mosul, in Irak.

'Mensen die tweeënhalf jaar onder IS hebben geleefd, worden opgevangen in simpele tenten. Iedereen werkt knetterhard in dat kamp om alles voor elkaar te krijgen, maar zelfs de basics zijn er nog niet', aldus Waldemar.

In deze uitzending ook het verhaal van Abdi, een ondernemer in Mosul. Hij had twee winkels, een goed inkomen en een fijn huis. Door de strijd en de bombardementen in Mosul is hij alles kwijt en leeft hij nu met zijn gezin in een tent. Het 8-jarige jongetje Hashem is gevlucht uit Syrië en woont al de helft van zijn leven in een vluchtelingenkamp in Irak. Hij weet niet beter, maar de oorlog die nu al 6 jaar duurt zit in zijn hoofd.

Gerelateerde projecten

Geen projecten gevonden