17-02-2017 | Laatste update: 04-07-2017

Al ruim duizend lopers ingeschreven voor de Nacht van de Vluchteling

Dit jaar worden er naast de grote wandeltochten van 40km in Rotterdam, Amsterdam en Nijmegen ook twee kortere lopen georganiseerd. Speciaal voor kinderen of voor enthousiastelingen voor wie 40km net teveel is, organiseren we dit jaar ook twee heel bijzondere avondlopen voor een sfeervol rondje Amsterdam. De 10km en 20km lopen starten allebei vanaf de Gashouder, het meest karakteristieke gebouw van de Westergasfabriek.

De korte lopen eindigen na één of twee rondjes van 10 kilometer wandelen weer precies op dezelfde plek, namelijk de Westergasfabriek die deze avond volledig in het teken staat van de Nacht van de Vluchteling. Vanaf 18:00 uur zorgen verschillende bands voor een swingende start en finish. Vermaak je daarnaast met allerlei leuke activiteiten. Er is genoeg te beleven! Om 00:00 uur vertrekt de 40km loop, eveneens vanaf de Gashouder.

Thuisstation NPO Radio 2
Als klap op de vuurpijl zendt NPO Radio 2 de hele avond, nacht én ochtend uit vanuit hun mobiele studio op het terrein van de Westergasfabriek. Zo kun je vanaf het terrein en op de radio live volgen wat er tijdens de Nacht van de Vluchteling gebeurt en trekken de DJ’s de deelnemers door de nacht. NPO Radio 2 is sinds 2012 mediapartner van de Nacht van de Vluchteling.

Routes en rustpunten
De volledige route en de rustpunten onderweg voor zowel de Rotterdam-Den Haag, Amsterdam/Amsterdam als Nijmegen-Arnhem edities en meer informatie over het programma op het thuisstation zijn half maart bekend. Deelnemers ontvangen op de startlocatie een programmaboekje met de volledige route.

Sinds de inschrijving vier weken geleden startte, stroomt het binnen met de aanmeldingen. Al meer dan 1000 lopers schreven zich in om mee te lopen met de Nacht van de Vluchteling. Het loopt dus ontzettend goed! Ga ook de uitdaging aan en loop mee of voor noodhulp aan mannen, vrouwen en kinderen die op de vlucht zijn voor oorlog en geweld.

Wil jij ook meelopen? Meld je dan hier aan voor de Nacht van de Vluchteling.

Gerelateerde projecten

Geen projecten gevonden