Johnny de Mol op bezoek bij projecten Stichting Vluchteling

Presentator Johnny de Mol heeft de afgelopen dagen een bezoek gebracht aan projecten van Stichting Vluchteling in Libanon en Jordanië. Eerder dit jaar reisde directeur Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling mee met De Mol om de projecten van zijn organisatie Movement on the Ground te bezoeken. De Mol: "Het wederzijds respect voor elkaars werk is heel groot en dit vraagt om meer verbinding."

Werkbezoek

De Mol is een van de oprichters van Movement on the Ground. De organisatie biedt met vrijwilligers hulp aan vluchtelingen in Nederland en Griekenland. Om elkaars werk beter te leren kennen, hebben de twee boegbeelden van de organisaties afgesproken twee werkbezoeken af te leggen. In de nazomer bezocht Tineke Ceelen de projecten van Movement on de Ground in Griekenland en in Nederland. De afgelopen dagen reisde Johnny de Mol mee naar twee projectlanden van Stichting Vluchteling: Libanon en Jordanië.

Samen aanpakken

De vluchtelingenproblematiek is groter en ernstiger dan ooit. “De problemen stijgen boven onze ego’s uit. Ze zijn zo groot, dat kun je alleen maar samen aanpakken. En we weten nu dat we elkaar goed kunnen aanvullen,” zegt De Mol. 

Een geschenk uit de hemel

“De vrijwilligersorganisatie Movement on the Ground is een geschenk uit de hemel,” zegt directeur Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling. Tijdens haar bezoek aan de projecten van Movement on the Ground heeft ze gezien hoe deze organisatie werkt. “De vrijwilligers zorgen voor kleur en geven weer wat menselijkheid terug aan de vluchtelingen. Zij kunnen in gaten springen waar wij niet kunnen komen.”

Deuren openen

En andersom geldt hetzelfde. “Stichting Vluchteling kan voor ons deuren openen, die wij als vrijwilligersorganisatie niet open krijgen,” zegt De Mol. “Als vrijwilligersorganisatie kunnen wij sneller schakelen en grenzen opzoeken. Voor een organisatie als Stichting Vluchteling bestaat het risico om een land te worden uitgezet, waardoor dat soms wat lastiger is.”

Lees hier over het eerdere bezoek aan Lesbos

Geef vluchtelingen minder angst, zorgen en wanhoop, doneer nu