16-12-2017 | Gezondheid

Giro555: Stichting Vluchteling helpt in 6 maanden bijna 4.000 ondervoede kinderen

Zes maanden na de Giro555-actie 'Help slachtoffers hongersnood' is meer dan 22 van de ruim 35 miljoen euro besteed. Stichting Vluchteling kwam in actie in Jemen, Somalië en Zuid-Soedan. Alle drie de landen kampen met een acute voedselcrisis. In de eerste 6 maanden hebben wij bijna 4.000 ondervoede kinderen kunnen helpen. Dat is gemiddeld 21 kinderen per dag.

Nederland gaf vorig jaar maart gul tijdens de nationale actie van Giro555 voor slachtoffers van de hongersnood, die zich op dat moment in Zuid-Soedan, Somalië en Jemen voltrok. Zes maanden na de Giro555-actie 'Help slachtoffers hongersnood' is meer dan 22 van de ruim 35 miljoen euro besteed.

Resultaten in  Zuid-Soedan, Somalië en Jemen

In Zuid-Soedan konden we door de inzet van vier mobiele medische teams 13.446 kinderen screenen op ondervoeding. En behandelden we 1.558 ernstig ondervoede kinderen jonger dan vijf jaar succesvol. Ook in Somalië screenden we ruim 14.500 kinderen op ondervoeding. Daar troffen we 2.438 kinderen aan die ernstig ondervoed waren en we behandelden ze in een van onze gezondheidscentra. In Jemen deelden we vouchers uit aan kwetsbare gezinnen waarmee ze ter plekke op de lokale markt eten kunnen kopen. Hiermee zijn inmiddels ruim 6.500 vluchtelingen bereikt.

Nog veel meer mensen helpen 

In totaal hebben wij tot nu toe 1,4 miljoen van de aan ons beschikbaar gestelde 2,2 miljoen euro aan Giro-555 gelden besteed. De rest van het geld wordt tot eind februari 2018 besteed waarmee wij nog veel meer mensen kunnen helpen.