12-12-2017 | Bescherming

Bekende supporter van Stichting Vluchteling: Waldemar Torenstra

In het kader van de actie Geef Vluchtelingen Minder angst, zorgen en wanhoop sprak bekende supporter van Stichting Vluchteling Waldemar Torenstra met mijn-lifestyle.com. Hieronder enkele van de vragen die Waldemar kreeg voorgelegd. Wil je het hele artikel lezen? Klik dan op de link onderaan het bericht.

Waarom heb je je verbonden aan Stichting Vluchteling?

'Ik wil er volledig achter kunnen staan zodat ik geen dubbele gevoelens heb als ik mensen oproep tot een donatie. En dat heb ik bij Stichting Vluchteling. Als mensen door oorlog of levensbedreigende situaties alles achter hebben moeten laten om te overleven en noodhulp van buitenaf de enige uitweg is, dan moeten mensen dat kunnen krijgen.

Ik vind het af en toe best een ongemakkelijke situatie: je gezicht verbinden aan een goed doel en mensen oproepen om geld te storten, alleen omdat ik in de media werk. Aan de andere kant, dit is ook gewoon een vorm van vrijwilligerswerk. Maar daarom vind ik het extra belangrijk dat ik het 100 procent kan vertrouwen.'

Waarom is het zo belangrijk dat mensen stichting Vluchteling steunen?

'Mensen moeten doen wat ze zelf belangrijk vinden. Maar als ik naar het journaal kijk en die vluchtelingen met potten en pannen zie slepen dan denk ik wel: we moeten iets doen. En dan is het fijn dat ik me kan inzetten, ook als donateur, voor een betrouwbare organisatie die een helpende hand biedt aan mensen die het ongelofelijk hard nodig hebben. Ik geloof enorm in zelfredzaamheid, maar als daar geen mogelijkheid en kracht meer voor is dan is er noodhulp nodig.'

Waldemar Torenstra: Ik wil er volledig achter kunnen staan zodat ik geen dubbele gevoelens heb als ik mensen oproep tot een donatie. En dat heb ik bij Stichting Vluchteling.

Wat zou je mensen willen meegeven over de vluchtelingenproblematiek  wereldwijd op dit moment?

'Laat je niet afstompen, blijf geïnteresseerd. Ook al zijn het zo vaak dezelfde verhalen, probeer empathisch te blijven. Want dat is iets wat mij enorm is bijgebleven: we zijn allemaal maar mensen die elke dag opstaan om er maar het beste van te maken. Ongeacht je geloof of culture achtergrond.

En zolang je het op die manier benadert -en niet als een probleem buiten jezelf- dan kan je bijna niet anders dan helpen, ook al is dat maar met een kleine financiële bijdrage. Ja, het is een druppel op een gloeiende plaat, maar heel veel druppeltje op een gloeiende plaat zorgen er uiteindelijk wel voor dat die plaat nat blijft en dat mensen kunnen blijven leven.'

Wil jij net als Waldemar het werk van Stichting Vluchteling steunen? Geef vluchtelingen dan minder. Minder zorgen, angst en wanhoop: via deze pagina. 

Wil je het hele artikel van Waldemar Torenstra lezen? Kijk dan hier.