13-12-2017

Al 500 lopers voor de Nacht van de Vluchteling!

De inschrijving van de Nacht van de Vluchteling ging op 1 december open. Het evenement is nog ver weg, maar de eerste 500 lopers hebben zich al aangemeld! In het weekend van zaterdag 16 op zondag 17 juni 2018 zal om stipt middernacht het startschot klinken voor de 40 kilometerloop in Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen en nieuw dit jaar: Utrecht! Het evenement ook dit jaar weer een groot succes te worden. Loop jij mee?
Update 19 december: Het aantal lopers is gestegen naar 660. 

De aanmeldingen voor Nacht van de Vluchteling stromen binnen. Het is hartverwarmend dat in de eerste weken zich al 500 deelnemers en teams hebben ingeschreven en de uitdaging aangaan: 40 km lopen in het holst van de nacht! Aandacht en hulp voor vluchtelingen wereldwijd is keihard nodig. Of de deelnemers individueel of in een teamverband meelopen maakt niet uit, iedereen is ontzettend gemotiveerd.

Bibianne van Team Meet the Other

De 21-jarige Bibianne loopt mee met Team Meet the Other met de nieuwe route in Utrecht: 'Met het lopen van de 40 km hoop ik zelf een idee te krijgen hoe het is om een hele nacht door te moeten lopen en niet te kunnen rusten wanneer je wil en veilig je bed te kruipen.'  

Naast Bibianne hebben al 125 deelnemers zich ingeschreven voor de nieuwste editie van de Nacht in Utrecht. Ruim 165 mensen hebben zich ingeschreven voor de route van Rotterdam naar Den Haag. In Amsterdam hebben zich voor de drie routes (40-20-10 km) inmiddels 120 mensen ingeschreven. Ook de route van Nijmegen naar Arnhem kan al rekenen op bijna 100 lopers. Stichting Vluchteling is druk bezig om alle routes van de Nacht van de Vluchteling uit te stippelen en de rustpunten vast te leggen, het belooft wederom een onvergetelijke nacht te worden.

De kop is eraf, de eerste 500 dappere deelnemers staan ingeschreven, heb jij je ingeschreven voor de Nacht van de Vluchteling? 

Sinds 2010

Sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling de Nacht van de Vluchteling en is in die jaren uitgegroeid tot een waanzinnig evenement. Sinds het eerste jaar hebben onze deelnemers in totaal bijna 4,4 miljoen euro opgehaald. Vorig jaar werd met de Nacht van de Vluchteling 1,6 miljoen euro opgehaald door 5.000 deelnemers. Voor de editie van 2018 hebben de vrienden van Stichting Vluchteling Art Rooijakkers en Waldemar Torenstra hun deelname aan de Nacht van de Vluchteling toegezegd. 


Schrijf je vandaag nog in 
Je kan je nog steeds inschrijven, maar wees er snel bij, want vol = vol! Het belooft een onvergetelijke en pittige nacht te worden. Schrijf je in via de website van de Nacht van de Vluchteling.