19-11-2017

Wij willen minder vluchtelingen die... omkomen van de honger en dorst

Wij willen minder vluchtelingen die omkomen van de honger en dorst. In totaal zijn ruim 65 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. Het door burgeroorlog en conflict geteisterde Zuid-Soedan heeft volgens de Verenigde Naties te maken met de grootste voedselcrisis ter wereld. Meer dan 6 miljoen mensen hebben voedselhulp nodig. 

In Zuid-Soedan is meer dan de helft van de bevolking afhankelijk van humanitaire hulp. Door veiligheidsrisico’s zijn bepaalde gebieden waar hulp nodig is alleen toegankelijk vanuit de lucht. Dit maakt het duur en lastig om voedsel en andere levensmiddelen bij de bevolking te krijgen. Daarnaast wordt het land ook nog eens geteisterd door mislukte oogsten, een ingestorte economie, oorlog en conflict. Een van de gevolgen is dat tegen de 300.000 kinderen ernstig ondervoed zijn en op het randje van de dood balanceren.

Wij willen minder vluchtelingen die omkomen van de honger en dorst

Betere bescherming en zorg voor vluchtelingen

Wat wij willen is minder vluchtelingen die omkomen van de honger en dorst. Betere bescherming en zorg voor vluchtelingen, zoals voor kinderen uit Zuid-Soedan, begint bij een open en constructief debat. We moeten vluchtelingen beschermen en helpen, en niet toestaan dat hun levens volledig tot stilstand komen.

Échte oplossingen en minder vluchtelingen

We dringen aan op een fatsoenlijke, respectvolle toon in het debat over mensen die letterlijk alles verloren zijn. Alleen eerlijke informatie en redelijkheid in de discussie kan leiden tot échte oplossingen en minder vluchtelingen. Wij willen minder, veel minder vluchtelingen. Want die 65 miljoen mensen op de vlucht, moeten zo snel mogelijk weer 65 miljoen mensen worden mét een toekomst.

Wij willen minder vluchtelingen wereldwijd. Doe mee en teken de petitie!