21-11-2017 | Laatste update: 29-11-2017 | Bescherming

Giro 555: Ruim één miljoen mensen geholpen

Zes maanden na de Giro555-actie ‘Help slachtoffers hongersnood’ hebben meer dan een miljoen mensen hulp ontvangen met Giro555-geld. Inmiddels is meer dan 20 van de ruim 35 miljoen euro besteed. De rest van het geld wordt tot eind februari 2018 besteed aan noodhulp. Het grootste deel van het geld is besteed aan hulp in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen. Een klein deel van de opbrengst is gebruikt voor hulp in de buurlanden.
 

Het rapport met de resultaten van de hulpverlening over de eerste zes maanden en ook de uitdagingen die de hulpverlening kent is recent uitgekomen. Lees hier het hele rapport of bekijk onderstaande video om in 2 minuten te zien welke resultaten we hebben behaald.  

 

 

Bij uitzonderlijk grote rampen slaan we met 10 andere hulporganisaties de handen ineen om fondsen te werven onder de naam ‘Giro 555

Omar en zijn gezin 

Omar Hassan Sagheer Aayash (40) en zijn vrouw hebben zeven kinderen, met dank aan de Giro-555 actie kan Stichting Vluchteling het gezin nu van voedsel voorzien, een voorbeeld van wat hulp kan doen. De familie van Omar is erg arm en heeft geen bron van inkomsten. Het gezin woont samen met de 70-jarige vader van Omar, die verlamd is, in een klein huisje zonder deuren of ramen. Omar en zijn familie eten gemiddeld maar een maaltijd per dag. 

Zijn kinderen vertonen tekenen van ondervoeding. Omar is ongeletterd, waardoor hij moeilijk werk kan vinden. Als dagloner probeerde hij met het sjouwen van zakken cement of bloem wat geld te verdienen, maar door het conflict is de markt ingestort en is er helemaal geen werk meer. Omars vrouw is dankbaar voor de hulp die zij nu krijgen van Stichting Vluchteling, omdat het gezin dankzij deze hulp kan overleven.

Giro 555

Bij uitzonderlijk grote rampen slaan we met 10 andere hulporganisaties de handen ineen om fondsen te werven onder de naam ‘Giro 555’. Hierbij werken we samen met Nederlandse omroepen en zenders om heel Nederland te vragen zich aan te sluiten. De eerste Nationale Actie was in 1984 vanwege de hongersnood in Afrika. Sindsdien zijn er meer dan 40 acties geweest. Stichting Vluchteling draagt alleen bij aan SHO-acties die gaan over hulpverlening aan mensen die moeten vluchten voor oorlog en geweld.