01-01-2017 | Laatste update: 04-07-2017

Nieuw decreet Trump: 4 maanden vluchtelingenstop

President Donald Trump ondertekende afgelopen vrijdag een besluit waarin hij een stop voor vier maanden afkondigt op de opname van vluchtelingen door de Verenigde Staten. Vluchtelingen uit Syrië zijn helemaal niet meer welkom.

Stichting Vluchteling heeft kennisgenomen van het besluit van de Amerikaanse president en maakt zich grote zorgen om de schendingen van het VN-Vluchtelingenverdrag en andere internationale verdragen en vindt de maatregelen ongrondwettelijk en discriminerend.

Vluchtelingen hebben het recht op zoek te gaan naar een veilige toekomst zonder oorlog en geweld. Stichting Vluchteling vreest dat ze zullen stranden op gevaarlijke plekken elders in de wereld. 

De internationale koepelorganisatie van Stichting Vluchteling, het International Rescue Committee, spreekt haar zorg uit. President / CEO David Miliband: “Steun voor vluchtelingen is geen liefdadigheid; het is een bijdrage aan de wereldwijde stabiliteit, waarvan alle landen afhankelijk zijn.” 

Lees de volledige verklaring van David Miliband.

Gerelateerde projecten

Geen projecten gevonden